Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 juni 2019?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wil je weten wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 juni 2019, ofwel het eerste zomerweekend? Check het hier!

1.Iepenloftspul Dronryp over ‘Turks Fruit’
‘Turks Fruit’ is een nieuw Iepenloftspul, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Wolkers en de film van Paul Verhoeven. Dit prachtige toneelstuk in de openlucht bevat zang en live-muziek, met o.a. een band. Met wisselende thema’s, zoals liefde, tragedie, humor, de dood en hartstocht is het een boeiend stuk om naar te kijken. Bijzonder is dat ‘Turks Fruit’ voor het eerst in het Fries én in de openlucht wordt vertoond.

It Iepenloftspul kan bijgewoond worden op een van de volgende dagen: 22, 26, 28 en 29 juni en 5 en 6 juli.

Meer informatie  is te vinden op de website van Iepenloftspul Dronryp.

2. Op naar Oerol
Van 14 t/m 23 juni 2019 kun je op Terschelling genieten van dans, (straat)theater, beeldende kunst en muziek! Terschelling verandert dankzij Oerol in een prachtig groot podium voor diverse disciplines. Geniet van de (ondergaande) zon, ga met de voetjes van de vloer op een van de festivalterreinen of plof neer en geniet in alle rust van de muziek-acts.

Meer informatie is te vinden op de website van Oerol.
Kaarten kun je vast en zeker nog bemachtigen via TicketSwap.

3. Paarden kijken in Dokkum
|Bent jij dol op paarden en/of zijn jouw (klein)kinderen, broers/zussen of ouders ‘verliefd’ op deze dieren? Kom dan op zaterdag 22 juni naar Dokkum. Daar vindt de 80ste editie van de, gratis toegankelijke, Nationale Concours Hippique Dokkum plaats. In het Tolhuispark zal onder andere een ponykeuring worden georganiseerd. De jongste paardenliefhebbers zullen hier strijden om de ‘Oeds en Hielke’-wisselprijs. Verder zie je de mooiste combinaties voorbijkomen tijdens de dressuurwedstrijden en kunnen de kleinsten gratis ponyrijden.

Meer informatie over Concours Hippique Dokkum is te vinden op hun website.

4. Kom naar de Drakenbootrace in Kollum
Op zaterdag 22 juni vindt voor de zevende keer in Fryslân het Open Fries kampioenschap Drakenbootrace plaats in Kollum. Vorig jaar gingen zo’n 300 deelnemers verdeeld over zestien teams met elkaar de strijd aan, wat een spectaculair tafereel opleverde. Dit jaar kunnen teams uit twee verschillende boten kiezen, waardoor een team kan bestaan uit tenminste 9 of 17 leden. Een team bestaat dan uit 8 peddelaars en één trommelaar of respectievelijk 16 peddelaars en één trommelaar. De organisatie zorgt op op haar beurt op elke boot voor een ervaren stuurman/-vrouw die het team instrueert en begeleidt.

Meer informatie is te vinden op de website van de Drakenbootrace.

Wat te doen in Friesland in juni?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juni? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juni-editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties