Wat te doen in Friesland op 29, 30 september en 1 oktober?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 29, 30 september en 1 oktober? Je leest het onderstaand!

1.Nachtdieren spotten in Haskerland
Samen met je (klein)kinderen deelnemen aan een spannende avondwandeling? Meld je dan snel aan voor de wandelexcursie in Haskerland. Aanstaande vrijdag vertelt een gids van Staatsbosbeheer je dan alles over de nachtdieren die leven in dat gebied. Vervolgens ga je daadwerkelijk op pad! Spot jij de nachtdieren die rondom ’t Nannewiid leven? 

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.
Let op: opgeven voor vrijdagmiddag 29 september!

2. Bezoek hét openluchtmuseum voor één dag in Nieuwehorne
Wil jij weten hoe mensen 100 jaar geleden leefden op het platteland? Kom dan aanstaande zaterdag naar Nieuwehorne! Hier kun je tijdens het Flaeijelfeest ontdekken hoe er destijds werd gezaaid en geoogst. Maar je kunt ook zien hoe de dorpsstraat er uit zag en je kunt kennis maken met de kledingstijl van toen!

Het Flaeijelfeest begint om 10.00 uur in Oudehorne met een Boerenoptocht van 4 kilometer. Van antieke landbouwmachines, een brandweerauto, paarden voor de koets tot stoomlocomotieven en het Koningspaar. Vanaf 11.30 uur gaat het Flaeijelfeest verder met het Openluchtmuseum op het Landgoed De Horne.

Meer informatie is te vinden op de website van het Flaeijelfeest.

3. Ontdek leuke winkeltjes in het Noorden van Friesland
Of er alleen leuke winkeltjes zijn in de grote steden? Nee hoor! Ook op het Friese platteland zijn geweldige
winkeltjes te vinden. Je kunt de winkeltjes ontdekken tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute. Leg de 35 kilometer lange route aanstaande zaterdag af op de fiets of met de auto, en ontdek brocante, aardewerk en kaarsen op het Friese platteland. Onderweg kun je genieten van een heerlijke bak koffie, bijvoorbeeld op Annies boerderijzolder.

Leuk: bij elke winkel ontvang je een stempel en een volle stempelkaart levert een leuk presentje op.

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese Winkeltjesroute.

4. Fruit eten in Harkema
Op het terrein van museum De Spitkeet vind je ruim 30 fruitbomen van oude rassen waaronder sinds kort ook enkele oude Friese rassen. De Vrienden van het Oude Fruit willen meer bekendheid aan die oude rassen geven en daarom wordt ieder jaar in september de Fruitdag georganiseerd. Doe tijdens de Fruitdag mee aan de wedstrijd appelschillen of leer meer over de bomen.

Meer informatie is te vinden op de website van De Spitkeet.

5. Lezing over Noord-Korea in Burdaard
De laatste tijd is Noord-Korea vaak in het nieuws. Sytze de Haan heeft lesgegeven in dit meest afgesloten land ter wereld, en hij deelt aanstaande zondag zijn bevindingen. Was het er eng? Heeft hij iets van het echte Noord-Korea kunnen zien? Was er sprake van totale isolatie? En waren er zaken waar De Haan absoluut niet over mocht spreken? De antwoorden op al deze vragen ontvang je aanstaande zondag in Burdaard!

Meer informatie is te vinden op de website van MFC Burdaard.

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in oktober? Breng dan vanaf 28 september een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties