Wat te doen in Friesland op 22, 23 en 24 september?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 22, 23 en 24 september? Je leest het onderstaand.

1.Bezoek de Agrarische Dagen in Franeker
Van 20 t/m 24 september vinden de jaarlijkse Agrarische Dagen plaats in Franeker. Het thema van dit jaar is “AD geeft je lucht!”. Gegoochel in de lucht, bellenblazen, imposante torens, windmolens, luchtgitaar spelen, rondvluchten boven Franeker: luchtig wordt het zeker! Uiteraard zullen de vaste publiekstrekkers niet ontbreken. Zo kun je weer genieten van De Boerenmarkt, het Agrarisch Treffen, de Trekkerbehendigheidstocht, de Zeepkistenrace en de AD City Wall Cross.

Meer informatie is te vinden op de website van de Agrarische Dagen.

2. Bloemenpracht op wielen in Drogeham
Op vrijdag 22 september en op zaterdag 23 september trekken er vanaf 20.30 uur weer prachtige praalwagens door de straten van Drogeham.  De diverse buurtgroepen hebben ook dit jaar weer enorm hun best gedaan, dus je kunt rekenen op bijzondere creaties!

Meer informatie is te vinden op de website van de Gondelvaart op Wielen.

3. Bezoek het Wereld Food Festival in Buitenpost
Op zaterdag 23 september vindt het Wereld Food Festival plaats in Buitenpost. Om 14.00 uur kun je genieten van een optocht van oldtimer voertuigen en mensen in traditionele kledij van verschillende landen en culturen. Na 15.00 uur starten de overige festiviteiten in de tuin van cadeau- en streekwinkel Op ‘e Stâl.
Je kunt kennis maken met internationale muziek, dans, mode en culinaire specialiteiten uit 15 verschillende landen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het Wereld Food Festival.

4. Vogels spotten bij Holwerd
Jaarlijks strijken duizenden trekvogels neer in Holwert-west, het buitendijkse gebied ten westen van de pier van Holwerd. Een gids van It Fryske Gea gaat aanstaande zaterdag graag met je op zoek naar deze vogels. Aangezien deze wandelexcursie plaatsvindt in een bijzonder, buitendijks gebied, vallen laarzen aan te raden!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: meld je uiterlijk voor 22 september, 15.00 uur, aan.

5. Kunst kijken in Akkrum
Op zaterdag 23 en zondag 24 september bundelen kunstschilder Rens Hoekstra en beeldend kunstenaar Cobi Leentjes hun creatieve energie. Met een duo- expositie in het atelier van Rens aan de Feansterdyk 27 in Akkrum laten ze, met het oog op LF2018, nu al in het klein zien wat Friese kunstenaars voor hun Mienskip (gemeenschap) betekenen.

Meer informatie is te vinden op de website van Rens Hoekstra.

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Houd dan ons blad in de gaten. In de september editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties