Wat te doen in Friesland op 3, 4 en 5 november?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 3, 4 en 5 november? Je leest het onderstaand!

1. Bezoek Circus Renz Berlin in Dokkum
Van 2 t/m 5 november brengt Circus Renz uit Berlijn een bezoekje aan Dokkum. Het in 1842 opgerichte circus komt met een serie daverende voorstellingen. De shows zullen worden opgevoerd in de grote circustent op het voormalig AZC terrein aan de Parklaan in Dokkum. Zoals velen gewend zijn van Circus Renz, zijn er weer vele dieren te bewonderen, zowel in de show als op het buitenterrein. Zeer bijzonder is het feit dat er onlangs weer vele dieren zijn geboren, die natuurlijk te bezichtigen zijn voor de bezoekers.

Meer informatie is te vinden op de website van Circus Renz Berlin.

2. Bezoek de handwerkbeurs in Hurdagaryp
Aanstaande zaterdag vindt alweer de derde editie van handwerkbeurs Hân Makke plaats in Hurdegaryp. Op de markt vind je circa 25 kramen met prachtige handgemaakte producten. Ben je nog op zoek naar een cadeautje voor de feestdagen? Dan is Hân Makke ook zeker het bezoeken waard.

Meer informatie is te vinden op de website van Multifunctioneel Centrum Hurdegaryp.

3. Luister naar troubadour Adri de Boer in Sibrandahûs
Bekende songs van bekende artiesten zijn door troubadour Adri de Boer in een Fries jasje gestoken. Aanstaande zaterdag kun je in Sibrandahûs genieten van deze ‘Friese’ songs! Singer-songwriter Adri treedt dan, samen met multi-instrumentalist Arvan Blok, op in de Kloosterkapel.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop.
Meer informatie is te vinden op de website van Kloosterkapel Sibrandahûs

4. Doe mee aan de natuurwerkdag in Friesland
Ieder jaar vindt op de eerste zaterdag van november ‘De Natuurwerkdag’ plaats. Jong en oud wordt die dag uitgenodigd om te werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Afhankelijk van de streek en locatie zijn er verschillende werkzaamheden die je uit kunt voeren. Zo kun je snoeien, zagen, poelen en paden schoonmaken of riet verwijderen. Voor kinderen worden er sommige locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd. 

Meehelpen bij jou in de buurt? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl en ontdek een locatie bij jou in de buurt!

5. Lezing over Het Engelse Kamp bijwonen in Leeuwarden
In 1918 werd bij de Harlingerstraatweg ‘Het Engelse Kamp’ gebouwd, om Britse militairen te interneren in verband met de Eerste Wereldoorlog. Het kamp in Leeuwarden was bedoeld voor soldaten die als minstens twee jaar in Duitse krijgsgevangenschap hadden gezeten. Vandaag de dag herinnert alleen de naam Engelsestraat nog aan het complex. Aanstaande zondag om 14.00 uur kun je tijdens een lezing van Nykle Dijkstra meer te weten komen over Het Engselse Kamp!

Meer informatie is te vinden op de website van Historisch Centrum Leeuwarden.

Wat te doen in Friesland in november?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan vanaf 27 oktober een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties