Wat te doen in Friesland op 27, 28 en 29 oktober 2017?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 27, 28 en 29 oktober 2017? Je leest het onderstaand!

1. Wandelen door het bos en broodjes bakken
Trek de laarzen en de warme kleren maar alvast aan. Op vrijdag 27 oktober kunnen kinderen tezamen met hun (groot)ouders en een gids van It Fryske Gea, deelnemen aan een herfstwandeling. Na afloop van de wandeling door natuurgebied De Alde Feanen, gaan jullie broodjes bakken boven het kampvuur!

Meer informatie over de herfstwandeling is te vinden op de website van It Fryske Gea.

2. De Alde Feanen ’s nachts verkennen per boot
Tijdens de Nacht van de Nacht kun je natuurgebied De Alde Feanen op een wel hele bijzondere manier gaan verkennen: per boot! Samen met een gids van It Fryske Gea stap je in de boot, waarna jullie op pad gaan.

Gedurende de Nacht van de Nacht wordt er in het gehele land aandacht gevraagd voor het behoud van de donkere nacht. Natuurbeschermingsorganisaties willen mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vervuiling terug te dringen.

Meer informatie over de excursie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Op www.nachtvandenacht.nl vind je alle activiteiten!

3. Bezoek de ‘Dollersdei’ in Damwâld
Op zaterdag 28 oktober staat openluchtmuseum De Sûkerei weer in het teken van de jaarlijkse “Dollersdei”. Je kunt er terecht voor demonstraties van de cichoreiwortel oogst: het dollen, wassen, hakken en branden. Bezoekers kunnen hier zelf aan deel nemen. Daarnaast worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo kun je alles leren over het inwecken van fruit en groenten en het maken van wijn. 

Meer informatie is te vinden op de website van De Sûkerei.

4. Winkelen in Noord-Friesland
Op het Friese platteland zijn een aantal leuke winkeltjes te vinden. Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute kun je deze winkeltjes allemaal ontdekken. Stap op de fiets of in de auto en leg de 35 kilometer lange route af. Onderweg kom je winkeltjes tegen met brocante, aardewerk, en prachtige kaarsen. Moe van het winkelen? Rust dan op Annies boerderijzolder uit met een heerlijke bak koffie!

Leuk: bij elke winkel ontvang je een stempel en een volle stempelkaart levert een leuk presentje op.

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese Winkeltjesroute.

5. Bezoek de voorstelling ‘Vrouwenpraat’ in Tytsjerk
Op zondag 29 oktober wordt de humoristische voorstelling ‘Vrouwenpraat’ opgevoerd. Het is een voorstelling vol herkenbare situaties waarin drie vrouwen praten over elkaars leven en huishouding.Over ontploffende wasmanden, kindertraktaties en knappe mannen. In de voorstelling maak je kennis met Gijsje (27), Saskia (41) en Elise (63). Drie vrouwen die bij elkaar in de buurt wonen en regelmatig samen koffiedrinken. De gesprekken die ze hierbij voeren gaan vooral over elkaars leven en huishouding, hoewel ze alle drie stellig ontkennen huisvrouw te zijn.

Meer informatie is te vinden op de website van De Blaue Toer.

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan vanaf 27 oktober een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties