Wat te doen in Friesland op 3 en 4 mei en Bevrijdingsdag 2019?

0

Waar vier jij dit weekend de vrijheid? Wij hebben een aantal leuke activiteiten op een rij gezet, zodat jij weet wat er te doen is in Friesland op 3 en 4 mei en Bevrijdingsdag. Mooi weekend toegewenst

1. Op zoek naar kleine kriebelbeestjes in De Alde Feanen
Zo aan het einde van de mei-vakantie, slaat vaak de verveling toe 😉 Ben jij nog op zoek naar een leuke activiteit voor je (klein)kinderen voor 3 mei? Meld ze dan nu aan voor de activiteit ‘op zoek naar kleine kriebelbeestjes’ van It Fryske Gea. Samen met een gids gaan de kinderen (en ouders) op zoek naar kleine insecten. Bepakt met loeppotjes en zoekkaarten in de aanslag, gaan de deelnemers op zoek naar kriebel-, kruip-, vlieg- en springbeestjes. Succes gegarandeerd!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Aanmelden is noodzakelijk voor donderdag 2 mei om 15.00 uur.

2. Nieuwe stekjes verzamelen tijdende de ruilbeurs in Oudemirdum
Zaterdag 4 mei wordt weer de jaarlijkse stekjesruilbeurs van de IVN- heemtuinwerkgroep in de heemtuin achter Mar en Klif in Oudemirdum gehouden. Hier ben je van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom om stekjes te ruilen. Ook zijn er – voor de liefhebbers – tweedehands natuurboeken te koop. Een leuke beurs om te bezoeken voor mensen die graag tuinieren!

Meer informatie is te vinden op de website van de IVN.

3. Duik in de oorlogsgeschiedenis van Schiermonnikoog
Laat je aanstaande zaterdag door échte eilanders meenemen in de oorlogsgeschiedenis van Schiermonnikoog. De eilanders delen hun boeiende verhalen boven op de hoogste bunker en op drenkelingenbegraafplaats het Vredenhof. Een unieke manier om te herdenken!

Meer informatie is te vinden op de website van organisator Lytsje Willem.

4. Smullen op de Friese streekmarkt in Hemelum
Op de eerste zondag van de maand ben je weer van harte welkom op de Friese Streekmarkt in Hemelum! Op het boerenerf en in de boerderij op de Flinkefarm kun je dan je boodschappen doen. Met heerlijke verse producten als Friese kaas, honing, jam en chutney is het smullen geblazen. Ook vind je er gerookte paling, wijn en eieren. En voor de liefhebber zijn er prachtige tuinplanten te koop.

Meer informatie is te vinden op de website van It Flinkeboskje.

5. Vier de Bevrijding in Leeuwarden

Al jarenlang wordt de Bevrijding groots gevierd in Leeuwarden. Ook dit jaar wordt er een spectaculair festival georganiseerd. Met Douwe Bob op het hoofdpodium, Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt die met de helikopter neerstrijken in Leeuwarden, is er voor ieder wat wils. Ook aan de kinderen wordt gedacht. Wist je dat Bevrijdingsfestival Fryslân zelfs het grootste Kinderfestival van alle Bevrijdingsfestivals in Nederland heeft? Met diverse leuke workshops kunnen kinderen zich uren vermaken.

Meer informatie is te vinden op de website van Bevrijdingsfestival Fryslân.

Wat te doen in Friesland in mei?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in de maand mei? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de nieuwste editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties