Wat te doen in Friesland op 10, 11 en 12 mei 2019?

0

Dit weekend staat voor veel gezinnen in het teken van Moederdag. Heb jij al plannen of weet je nog niet wat je gaat doen in Friesland op 10, 11 en 12 mei 2019? Onderstaand vind je in ieder geval weer een aantal leuke uitjes, zodat je genoeg keus hebt!

1. Voetjes van de vloer in Sneek tijdens optreden Supertrap
De Nederlandse band Supertrap zorgt er met een groot enthousiasme, (Britse) humor en gevoel voor dat de voetjes van de vloer gaan tijdens hun optredens. De bandleden brengen de muziek van Supertramp ten gehore en spelen uiteraard de beste nummers voor het publiek. Van ‘Crime of the Century’ tot ‘School’: tijdens deze eigentijdse show komen heel veel bekende nummers voorbij.

Meer informatie is te vinden op de website van Theater Sneek.

2. Op naar de Dag van de Garnaal
Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag van Lauwersoog wordt gehouden, zal er weer veel te beleven zijn voor jong en oud. Met onder andere een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en een Shantykorenfestival, is er voor ieder wat wils. Natuurlijk staat op deze dag de visserij centraal. Je kunt een beeld krijgen van hoe duurzaam en milieubewust de vissers hun vangst doen, tot de verwerking van de verse garnalen en vis. Uiteraard ontbreken de garnalen- en mosselproeverijen niet!

Meer informatie is te vinden op de website van De Dag van de Garnaal.

3. Opening Speelboerderij Boer Bart op 11 en 12 mei in Rotstergaast
In Rotstergaast is een klein stukje magie te vinden vanaf 11 mei! Op de speelboerderij van Boer Bart kunnen kinderen en ouders genieten van elkaar als gezin. Midden in de natuur maken kinderen kennis met de oorsprong van voedsel, dieren en natuur, terwijl de (groot) ouders ontspannen kunnen genieten van een kop koffie of thee met wat lekkers.

Zowel binnen als buiten is veel ruimte, en is alles veilig omheind. Er is speelgoed voor alle leeftijden. Er kan veel energie gebruikt worden op de trampolines en traptrekkers. Er kan worden gespeeld met de basiselementen van de natuur zoals zand, water en gras. Gewoon écht buiten spelen. In het restaurant zijn bovendien veel gezonde opties te vinden, met eigen producten zoals yoghurt, vlees en eieren. En er is rekening gehouden met iedere leeftijd, zo is er ook gepureerde appel en banaan te krijgen!

Meer informatie is te vinden op de website van de speelboerderij.
In de uit-agenda stond vermeld dat de toegang gratis is, dit is echter niet het geval.
Voor een fantastische ervaring betaal je €5,00!

4. Nationale Molendag(en)
In geheel de provincie (en ver daarbuiten) openen wind- en watermolens hun deuren voor het publiek. Tijdens de Nationale Molendag(en) op 11 en 12 mei kun je als bezoeker het molenaarsambacht van heel dichtbij meemaken. Honderden molens door het hele land zullen draaien en/of malen en het merendeel van deze molens zetten de deuren voor je open.

Meer informatie is te vinden op de website van de Nationale Molendag.

5. Moederdag activiteiten bij kinderboerderij De Naturij
Op de foto mét of voor je moeder? Aanstaande zondag staat de fotograaf Dolf Groen met al zijn professionele apparatuur klaar in het restaurant van De Naturij om een prachtige foto te maken. De kosten zijn €5,- per foto of €10,- voor drie foto’s en ze zijn klaar terwijl je wacht. Iedere moeder ontvangt bovendien bij binnenkomst een bon voor een gratis kop koffie of thee! De kinderen kunnen uiteraard zich vermaken op de kinderboerderij, maar ze kunnen zich ook gratis laten schminken. 

Meer informatie is te vinden op de website van De Naturij.

Wat te doen in Friesland in mei?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in de maand mei? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de nieuwste editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties