Wat te doen in Friesland op 4, 5, 6 en 7 januari 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 4, 5, 6 en 7 januari 2018? Je leest het onderstaand!

1.Vetbollen maken in bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen
Is jouw (klein)kind een echte vogelliefhebber? Of gewoon dol op knutselen? Kom dan op 4 januari naar bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen. Hier kunnen kinderen een vetbol maken. Na afloop van de activiteit krijgt ieder kind een kaart mee, waarop het kind thuis bij kan houden welke vogels er allemaal langs komen vliegen!

Meer informatie over de activiteit is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: meld je uiterlijk woensdag 3 januari voor 15.00 uur aan. 

2. Loop bij schemer door Museum Joure
Na een succesvolle eerste editie, krijgt de ‘Spotlight Tour’ in Museum Joure een vervolg. Tijdens de Spotlight Tour op 4 januari gaan bezoekers bij schemer door het museum, waarbij een rondleider objecten en verhalen letterlijk uitlicht! Na een kop koffie, thee of glühwein en wat lekkers, ga je samen met de gids op pad. Extra bijzonder is dat er tijdens de Spotlight Tour objecten worden getoond, die normaal niet te zien zijn.

Meer informatie over de activiteit is te vinden op de website van Museum Joure

3. Braakballen uitpluizen in bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen
Donderdag geen tijd, of spreekt vetbollen maken je (klein)kind niet aan? Leg hem/haar dan de volgende activiteit eens voor. Op vrijdag 5 januari kunnen kinderen namelijk tezamen met een natuurgids braakballen uitpluizen. Met handige tools kunnen de ballen worden uitgeplozen, op zoek naar kaken en schedels van muizen. De botjes worden vervolgens op een braakballendiploma geplakt, welke thuis kan worden opgehangen!

Meer informatie over de activiteit is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: meld je uiterlijk donderdag 4 januari voor 15.00 uur aan. 

4. Zingen met Gurbe Douwstra in Drachten
Gurbe & Freonen zijn op vrijdagavond 5 januari te beluisteren in Café Marktzicht te Drachten. Ze brengen een avondvullend programma met liedjes in het folk-, country- en  bluegrassrepertoire. Zowel de singer/songwriters Gurbe Douwstra en Jan de Vries, als ook multi-instrumentalist Wander van Duin zijn vertegenwoordigt in de groep Gurbe & Freonen. In deze setting worden de heren bijgestaan door de banjo-speelster Johanna Hamstra en zangeres Gerbrich van Dekken.

Aanvang: 20.30 uur
Geen entree!

5. GPS tocht voor het hele gezin rondom De Leijen
Op zondag 7 januari kun je met het hele gezin deelnemen aan een GPS tocht rondom De Leijen. Met behulp van een speciale applicatie leer je de flora en fauna van het gebied kennen. Een interessante activiteit voor de hele familie! Er kan gekozen worden voor een route van 4 kilometer en een route van 7 kilometer. Na afloop van de tocht worden er puntzakjes fries uitgedeeld én krijgen de kinderen een presentje.

Meer informatie over de activiteit is te vinden op de Facebookpagina van de organisatie.

Wat te doen in Friesland in januari?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in december? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

Delen:

Reacties