Wat te doen in Friesland op 12, 13 en 14 januari 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 12, 13 en 14 januari 2018? Je leest het onderstaand!

1. Lachen om cabaretiers en stand-up comedians in Leeuwarden
Gek op cabaret? Kom dan aanstaande vrijdag naar De Harmonie in Leeuwarden. Hier vindt een voorronde plaats van het Leeuwarder Cabaret Festival plaats. Na alle voorrondes (de volgende is op 19 januari) blijven er drie finalisten over die gaan strijden om de felbegeerde titel. 

Meer informatie is te vinden op de website van De Harmonie.

2. Bezoek het Nieuwjaarsconcert in Balk
Traditiegetrouw organiseert Streekharmonie Concordia een nieuwjaarsconcert om het nieuwe jaar te verwelkomen. Ditmaal vindt het concert, onder leiding van Rolf Verbeek, plaats op zaterdag 13 januari. Een bijzondere solist die dit jaar zijn opwacht zal maken is de bekende Friese zanger Piter Wilkens. Gedurende het concert zal de troubadour/singer-songwriter enkele van zijn zelfgeschreven muziekstukken ten gehore brengen. Bijzonder aan het concert van dit jaar is de aanwezigheid van beeldmateriaal bij de muziekstukken. Zo word je nog meer meegetrokken in de muziek.

Meer informatie is te vinden op de website van Streekharmonie Concordia.

3. Doe mee aan de Drents-Friese Wold-trail
Op zaterdag 13 januari 2018 vindt er weer een zeer uitdagend trailrun-event plaats in het Drents-Friese Wold. Gedurende deze trail ga je echt helemaal op in de natuur. Je start in het dorp Appelscha, waarna de route je door het prachtige Aekingerzand leidt. Je kunt deze dag kiezen uit verschillende afstanden: 5 km, 15 km, 26 km en 46 km.

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie ‘RUNFORESTRUN’.

4. Koopjes jagen in de Veemarkthal in Sneek
Of je nou op zoek bent naar iets specifieks, of naar niets, een bezoekje aan een vlooienmarkt kan altijd! Bezoek bijvoorbeeld de vlooienmarkt in de Veemarkthal in Sneek. Gedurende deze vlooienmarkt op zondag 14 januari worden tientallen kramen voorzien van antiek, curiosa en lekkere hapjes!

Meer informatie is te vinden op de website van Meuk is Leuk.

5. Loop mee met de stiltewandeling van It Fryske Gea
Wij leven in een maatschappij waarin vrijwel altijd geluiden te horen zijn. Ben jij al die geluiden en dat gekakel beu en wil je ervaren wat echte stilte is? Kom dan op zondag 14 januari naar de Ketlilkerheide. Hier organiseert It Fryske Gea een heuse stiltewandeling. Je leert zo niet alleen de omgeving op een hele andere manier kennen, maar je leert mogelijk ook dieren kennen. Door de stilte laten dieren zich namelijk sneller zien. Zo kom je misschien wel de geelgors tegen, een mooie zangvogel!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

Wat te doen in Friesland in januari?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties