Wat te doen in Friesland op 4, 5 en 6 januari 2019?

0

Allereerst willen wij jullie een gezond, gelukkig en prachtig 2019 toewensen! Traditiegetrouw blijven wij ook in 2019 leuke uitjes met jullie delen, zowel online als offline. In deze eerste week van januari trappen wij af met vijf leuke uitjes voor 4, 5 en 6 januari 2019. Want: wat te doen in Friesland in dit eerste weekend van het nieuwe jaar?

1.Uilenballen pluizen voor jonge natuurliefhebbers in De Alde Feanen
Speciaal voor kleine natuuronderzoekers tussen de 6 en 12 jaar organiseert It Fryske Gea een jeugdactiviteit ‘uilenballen pluizen’. Op vrijdag 4 januari kunnen de kinderen samen met een enthousiaste gids op onderzoek uit in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen. In dit grote natuurgebied voelen veel uilen zich thuis en dus is dit de plek om alles te leren over uilen en hun braakballen.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Uiterlijk donderdag 3 januari om 15.00 uur opgeven!

2. In Drachten luisteren naar Gurbe Douwstra
Aanstaande vrijdag komt de Fryske Troubadour Gurbe Douwstra naar Café Marktzicht in Drachten. De zanger en liedjesschrijver is al bijna 20 jaar op pad als solist, maar verschijnt veelal samen met andere muzikanten ten tonele. Op deze eerste muziekavond van het jaar staat Gurbe op de bühne met voornamelijk luisterliedjes!

Aanvang is 20.30 uur en de entree is vrij.
Adres: Oudeweg 14, Drachten

3. Wandelen in omgeving Harkema
Na de Kerstdagen en Oud en Nieuw is het fijn om te gaan wandelen: de benen strekken na alle diners en heerlijk genieten van de natuur! Gedurende de nieuwjaarswandeltocht op zaterdag in Harkema kun je kiezen uit diverse afstanden. Er zijn afstanden van 5, 10, 15, 20 en 25 km welke niet alleen over verharde paden, maar ook over schelpenpaden, bospaden en zandwegen gaan.

Meer informatie is te vinden op de website van de wandelsportvereniging Willen is Kunnen.

4. Bezoek het Repair Café in Buitenpost
Ook in 2019 is het motto van It Koartling: weggooien? Mooi niet! Heb je dus thuis nog kapotte spullen staan, die moeten worden gemaakt? Kom dan aanstaande zaterdag naar It Koartling en de vrijwilligers van It Koartling gaan aan de slag! In twee van de drie gevallen is het apparaat o.i.d. te repareren.

Meer informatie is te vinden op deze website.

5. Goede Voornemens Wandeling in Drents-Friese Wold
Of het nou een goed voornemen is of niet: wandelen is altijd een goed idee! Begin het jaar goed en wandel aanstaande zondag mee met de gids van Staatsbosbeheer door het Drents-Friese Wold. Ontdek een aantal mooie plekken en genieten van de stilte in het gebied. Na de wandeling staat er een heerlijke kop warme chocolademelk voor je klaar!

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in januari?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties