Wat te doen in Friesland op 28, 29 of 30 december 2018?

0

Het laatste weekend van 2018 is aangebroken! Velen zullen al een volle agenda hebben (of deze is juist bewust leeggelaten), maar mocht je nog op zoek zijn naar leuke uit-tips voor dit weekend, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat te doen in Friesland op 28, 29 en 30 december 2018!

1.Het jaar actief afsluiten in de Peazemerlannen
Wil je het jaar actief afsluiten? Neem dan op vrijdag 28 december deel aan de zogeheten Oudejaarssjouwtocht door de Peazemerlannen. Samen met een gids van It Fryske Gea ga je dit geheimen van dit prachtig stukje cultureel erfgoed ontdekken. Deze zeven uren durende tocht is inclusief koffie, thee en een lunch!

Meer informatie over de tocht is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Meld je uiterlijk een dag van tevoren aan!

2. Vetbollen maken voor kids
Heb jij thuis een kleine vogelliefhebber zitten? Meld hem/haar dan aan voor deze leuke activiteit van It Fryske Gea. Op vrijdag 28 december kunnen kinderen onder begeleiding vetbollen maken. Gedurende deze workshop voor kids mogen ze de medewerkers van It Fryske Gea het hemd van het lijf vragen. Na afloop krijgen alle kinderen (naast de vetbollen) een inventarisatiekaart mee naar huis. Zo kunnen ze thuis goed in de gaten houden welke vogels er van de vetbollen aan het smikkelen zijn.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Meld je uiterlijk een dag van tevoren aan!

3. Luister naar verhalen tijdens het Verhalenfestival in Balk
Wist je al dat het állerlaatste evenement van LF2018 in Balk gehouden wordt? Het gaat om de 10e editie van het Verhalenfestival langs de Luts op 28 december. Zorg ervoor dat je het niet mist, want het belooft een héle speciale avond  te worden! Het thema van het verhalenfestival 2018 is ‘De Ziel van het Land’. Elf
huiskamers langs de Luts veranderen speciaal voor het verhalenfestival voor één avond in kleine theaters. Artiesten die hun bijdrage gaan leveren zijn: Jantien de Boer, Bram van der Vlugt, Carolina Visser, Remolino en nog véél meer!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Verhalenfestival Balk.

4. Bezoek de kerstvoorstelling Skrûtsj in Drachten
Een hartverwarmende kerstmusical uit de Drachtster historie voor de hele familie. Kom aan boord op 29 december! Skrûtsj is een speciale bewerking van Charles Dickens’ beroemde A Christmas Carol (1843), door De Lawei vertaald naar Smallingerland. Het verhaal is losjes gebaseerd op de geschiedenis van twee belangrijke skûtsje-bouwers in Drachten: de familie Roorda en de familie Van der Werff. Hoofdfiguur Bauke Boorda krijgt in de nacht voor kerstmis bezoek van drie geesten die hem confronteren met zijn verleden, heden en toekomst… De cast bestaat uit jong en oud amateurtalent uit de regio.

Meer informatie is te vinden op de website van De Lawei.

5. Een avond vol wereldhits uit de rijke symfonische rockgeschiedenis in Leeuwarden
Op 30 december staan er een viertal top-artiesten op de bühne in de Neushoorn te Leeuwarden. De show ‘Sound and Senses’ van Symfo Classics is een avond vol wereldhits uit de rijke symfonische rockgeschiedenis. Het is een unieke ervaring waarbij genieten met oren, ogen én met gevoel centraal staat. De topmuzikanten (Edward Reekers, Cindy Oudshoorn, Martin van der Starre en Joost Vergoossen) zorgen voor een fantastische avond met veel momenten van herkenning!

Meer informatie is te vinden op de website van De Neushoorn.

De beste wensen!

Wij wensen je alvast een hele fijne Oudjaarsdag toe en wensen je al het goeds voor 2019!

Delen:

Reacties