Wat te doen in Friesland op 4, 5 en 6 oktober?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 4, 5 en 6 oktober 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd. Zo hoef je je niet te vervelen!

1. Rondleiding Dierendag Princessehof

Vrijdag 4 oktober is het weer dierendag! Zijn jij en je kinderen helemaal weg van dieren? Dan is deze activiteit iets voor jullie. De Princessehof organiseert namelijk een rondleiding, die compleet in het teken van dieren staat. Of het nu gaat om honden, vissen, zeemonsters en draken, je ontdekt het allemaal! De rondleiding vindt plaats tussen 15.00 en 16.00 uur. Volwassenen betalen €5,- en kinderen hoeven niet te betalen.

Meer informatie vind je op de website van de Princessehof.

2. Oogstdag en Fruitshow

Hortus van Fryslân de Kruidhof in Buitenpost sluit aanstaande zaterdag 5 oktober het seizoen af. Dit wordt traditiegetrouw gedaan met de ‘Oogstdag en Fruitshow’. De Kruidhof is zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt de tuinen bezoeken, genieten in het Tuincafé en alles te weten komen over bijzondere planten, fruitsoorten en kruiden. Ook kun je een eigen herfstboeket samenstellen, of meedoen aan de likeurproeverij. Volwassenen betalen €4,- kinderen €2,-.

Meer informatie vind je op de website van de Kruidhof.

3. Feanster Music Night

De Feanster Music Night is een jaarlijks evenement in Surhuisterveen, de slogan luidt: hét meezing evenement met talent uit de omgeving. Voor ieder is er wat wils. Er worden dan ook verschillende muziekstijlen en liedjes ten gehore gebracht. Dus: kom zingen, dansen en swingen op deze avond vol muziek! Het begint om 20.00 uur.

Meer informatie vind je de website van de Feanster Music Night.

4. Lekker! Leeuwarden

Op zondag 6 oktober 12.00 uur wordt het gouverneursplein te Leeuwarden omgetoverd tot één groot terras. Meer dan twintig horecazaken slaan de handen ineen om dit te verwezenlijken. Onder andere de Zuivelhoeve Leeuwarden, Nihon88, Brownies & Downies en eetcafé Spinoza zullen vertegenwoordigd worden. Naast eten is er ook ruimte voor live-muziek. De kinderen kunnen intussen lekker springen op het springkussen. Om de prijs hoef je het niet te laten, het evenement is gratis.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Lekker! Leeuwarden.

5. Parkenrondleiding Beetsterzwaag

De Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) organiseert aanstaande zondag 6 oktober voor het laatst een rondleiding door de Lycklamamatuinen. De rondleiding vindt plaats van 14.00 tot 15.30 uur. De Lycklamatuinen zijn te vinden aan zowel de achter- als voorkant van het voormalig woonhuis van de adellijke familie Lycklama à Nijenholt. De schoonheid van de tuinen die eerst alleen voor adellijke familie toegankelijk was, opent nu zijn deuren voor iedereen. De gids kan je alles vertellen over de verschillende bloemen, planten en historie. Toegang voor volwassenen is €5,00 kinderen mogen gratis de tuinen bekijken.

Meer informatie vind je op de website van De Tropische Kas.

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in oktober? Breng dan vanaf 26 september een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in oktober.

 

Delen:

Reacties