Wat te doen in Friesland op 5, 6 en 7 juli 2019?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 5, 6 en 7 juli 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd, velen geschikt voor jong en oud.

1. Voetjes van de vloer tijdens Beackrockers Festival
De tickets voor zaterdag 6 juli zijn al uitverkocht, máár er zijn nog wel tickets beschikbaar voor vrijdag 5 juli!
Bezoek dus snel de website van Beachrockers om kaarten te bemachtigen, want dit festival wil je niet missen. Op Recreatiepark De Ulesprong bij Sint Nicolaasga verschijnen artiesten als Lil Kleine, Paul Estak, Kriss Kross Amsterdam en Tabitha op de bühne. Voor lekkernijen en een gekoeld drankje kun je terecht bij een van de vele foodtrucks.

Meer informatie is te vinden op de website van Beachrockers.

2. Op naar de Kollumer Oproerdagen
Vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli staat Kollum op zijn kop! Dan organiseert de Winkeliersvereniging ‘HIM’ namelijk de Kollumer Oproerdagen. Op de Voorstraat in Kollum ga je terug in de tijd van 1797. Met een groot straattheater gezelschap en de winkeliers gaat dit een beleving worden voor het hele gezin. Dit alles gelijktijdig met het Openluchtspektakel “Salomon, het Kollumer Oproer”, wat de eerste week van juli plaats vind op het Maartensplein.

Meer informatie is te vinden op de website van de Kollumer Oproerdagen.

3. Kerken kijken tijdens Tsjerkepaad
Het is weer tijd voor Tsjerkepaad! Traditioneel zijn heel veel kerken in Friesland iedere zaterdag geopend in de periode van 6 juli t/m 15 september. Van 13.30 tot 17.00 uur kun je een kerk in de buurt bekijken, of stap eens in de auto om een kerk verderop te bezoeken. Je kunt in veel kerken genieten van een concert, een voorstelling of expositie.

Benieuwd naar de deelnemende kerken? Kijk dan voor meer informatie op de website van Tsjerkepaad.

4. Dag van de Kleding in Damwâld
Terug in de tijd ga je ook wanneer je Museum De Sukerei in Damwâld a.s. zaterdag bezoekt. Tijdens de Dag van de Kleding gaan diverse vrijwilligers van het openluchtmuseum gekleed in in de kleren van toen. Met quilters, een spinster, een speurtocht, spelletjes voor de jeugd en verkoop van kleding, stoffen en garen belooft dit een mooie dag te worden voor jong en oud!

Meer informatie is te vinden op de website van Museum De Sukerei.

5. Wandeltocht en bezoek aan Friese Streekmarkt in Hemelum
Maandelijks wordt er – tijdens de zomerperiode – een Friese Streekmarkt georganiseerd door It Flinkeboskje in Hemelum. Tijdens deze markt kun je je boodschappentas volladen met pure streekproducten, prachtige veldboeketten en leuke snuisterijen! Heb je je tas gevuld? Dan kun je samen met een excursieleider van It Fryske Gea het prachtige naastgelegen natuurgebied doorkruizen. Tijdens de wandeling loop je naar gebied De Fûgelhoeke. Dit natuurgebied bestaat voornamelijk uit water en wordt omgeven door een brede rietkraag. De rietkraag van het meertje herbergt verschillende water-, riet- en oeverplanten. Van lisdodde tot gele lis. Ook biedt het gebied onderdak aan onder andere de ree, das, vos en haas!

Deze excursie uitstekend te combineren met een bezoek aan de Friese Streekmarkt, maar je kunt natuurlijk ook alleen deelnemen aan de excursie!

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juli-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties