Unieke vakantiebanenpool in Terherne

0

Een aantal recreatie- en horecaondernemers in het populaire Friese waterdorp Terherne aan de Snitser Mar (Sneekermeer) heeft de handen ineengeslagen om personeel voor het al begonnen vakantieseizoen 2019 te werven én uit te wisselen.

Ze bieden hun op vakantiewerk gerichte vacatures aan in een speciale banenpool op www.genieteninterherne.nl . Studenten, leerlingen, senioren, iedereen kan solliciteren. De vakantiewerker kan kiezen voor één werkgever of voor meerdere werkgevers die bij de Terhernster banenpool aangesloten zijn. Het laatste biedt de vakantiewerker de grootste mogelijke afwisseling en de kans om zeer diverse werkervaring op te doen. Bovendien kan hij of zij dan veel uren maken. Voor vakantiewerkers van ver kan een slaapplek worden geregeld.

Vandaag schoonmaker, morgen kapitein, overmorgen in de bediening.

In de toerismesector komt het vaak voor dat een ondernemer tijdelijk verlegen zit om assistentie vanwege bijvoorbeeld ziekte of onverwachte drukte. Dan kan op een moment zijn dat het bij een ander bedrijf rustig is, bijvoorbeeld bij een jachtverhuurder waar alle boten uitgevaren zijn. De flexpooler wordt dan gevraagd of hij even bij een ander bedrijf in het dorp aan de slag wil.

Topdorp
De ondernemers benadrukken dat Terherne niet zomaar een waterdorp is, maar een met allure en een ongekende variatie in waterrecreatie. De plaats, bekend geworden als Kameleondorp, telt twaalf verhuurders van zeil- en motorboten en zeer luxe jachten, veertien unieke eetgelegenheden, twaalf watergeoriënteerde vakantieparken, hotels, B&B’s, kampeerboederijen en campings en negen mooie jachthavens met servicefaciliteiten. De verblijfsaccommodaties beschikken gezamenlijk over 3.000 bedden.

Interesse?
Wie geïnteresseerd is in een vakantiebaantje in Terherne kan kijken op de website www.genieteninterherne.nl bij ‘vacatures’.

Delen:

Reacties