Wat te doen in Friesland op 6, 7 en 8 september?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 6, 7 en 8 september 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd, velen geschikt voor jong en oud.

1. Admiraliteitsdagen Dokkum
De Admiraliteitsdagen te Dokkum (5 t/m 8 september): een weekend vol muziek, eten, straattheater en gezelligheid. Dit jaar wordt het populaire, maritieme festival al voor de 9e keer georganiseerd. Vooral de concerten van bekende artiesten vallen elk jaar in de smaak. Headliners van dit jaar zijn o.a. Davina Michelle en de band Racoon. Naast muziek is er trouwens nog veel meer te beleven, er is voor ieder wat wils. De toegang is gratis. Komt dat zien!

Meer informatie is te vinden op de website van de Admiraliteitsdagen. 

2. Oude Ambachten in Harkema
In Themapark De Spitkeet te Harkema wordt op 7 september de Oude Ambachtendag georganiseerd. Er worden vele verschillende demonstraties gegeven van beroepen die wij tegenwoordig heel anders beoefenen, of zelfs helemaal niet meer kennen. Interessant! Voor de kinderen worden er ook genoeg leuke activiteiten georganiseerd, en natuurlijk kunnen er hapjes en drankjes genuttigd worden. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Spitkeet. 

3. Zuidergrachtconcert Leeuwarden
Ter afsluiting van de zomer vindt zaterdag 7 september het Zuidergrachtconcert plaats in Leeuwarden. Of je nu vanaf het water, of vanaf de kade, geniet van de muziek: het belooft een onvergetelijke avond te worden. Artiesten die o.a. zullen optreden zijn Elske DeWall, Krystl en Jan Tekstra. Voor de precieze mogelijkheden en de arrangementen, bezoek onderstaande website.

Meer informatie is te vinden op de website van het Zuidergrachtconcert.

4. Day @ De Fabriek
In het trendy gebouw De Fabriek te Wergea (Warga), wordt dit jaar, op 8 september, voor het eerst een fair – een soort bazaar – georganiseerd. Verschillende kraampjes zijn er te vinden, genoeg om lekker te kunnen shoppen en te eten en drinken. Daarnaast zullen er verschillende workshops georganiseerd worden en kun je zelfs een massage krijgen! Ook zal er live muziek zijn. Alle ingrediënten voor een geslaagd dagje weg.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van De Fabriek.

5. Vogeltrek Lauwersmeergebied
De jaarlijkse vogeltrek naar het zuiden is alweer in volle gang. Elk jaar is dat weer een bijzonder fenomeen. Lijkt het je leuk om te leren over deze gebeurtenis en om zelf vogels te spotten? Op 8 september kun je met een vogelgids op pad in het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer. Koffie, thee en een lunch zit bij de prijs inbegrepen. Reserveren is noodzakelijk.

Meer informatie is te vinden op de website van het Nationaal Park Lauwersmeer.

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de september-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties