Wat te doen in Friesland op 7, 8 en 9 december 2018?

0

Sinterklaas is weer vertrokken samen met zijn pieten én dus is het tijd voor winterfairs, kerstmarkten en fantastische wandeltochten. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke uit-tips voor dit weekend, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat te doen in Friesland op 7, 8 en 9 december 2018?

1. Kerst met de Kast in Burgum
De heren van De Kast zijn weer terug met een spectaculaire kerstshow met wederom een special guest. Ze zullen in Burgum al hun hits ten gehore brengen, aangevuld met Kerst hits in zowel traditionele stijl als in een ‘De Kast-jasje’. Het wordt een warm bad tijdens de koude winterdagen, daar zorgen Syb van der Ploeg en zijn band wel voor op 7 december!

Meer informatie is te vinden op de website van De Pleats.

2.Kom naar de kerstmarkt in Buitenpost
Met bijna 100 kramen, een kinderijsbaan, live-muziek, lekkernijen, mensen in klederdracht en nog veel mee, is de kerstmarkt in Buitenpost een echte aanrader! Geniet van al het voorgenoemde en pauzeer tijdens het struinen even bij een van de vuurkorven.

Meer informatie over de kerstmarkt is te vinden op de Facebookpagina.

3. Bezoek de overdekte kerstmarkt in Twijzel
Op 8 en 9 december wordt er in Twijzel een overdekte kerstmarkt georganiseerd. En laat dat met dit herfstachtige weer nou een goede timing zijn 😉 Heb je na het struinen over deze markt nog energie voor tien? Blijf dan nog even hangen, want om 21.30 uur op 8 december start een heuse après-ski party.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de kerstmarkt in Twijzel.

4. Extra lang genieten van de natuur op zondag
Aanstaande zondag 9 december organiseert It Fryske Gea een XL beleving op het water. De excursie door De Alde Feanen is extra lang en extra leuk! Stap aan boord van de excursieboot ‘De Blaustirns’. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht namelijk prachtig! Voor de mensen die liever binnen zitten (of bij slecht weer) is er ook genoeg ruimte. Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

Wat te doen in Friesland in december?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in december? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de december-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda én een overzicht met kerstmarkten. 

Delen:

Reacties