Een kringloop in Friesland vinden? Zoek niet verder!

0

Uren struinen tussen de schappen, de vintage kleding en meubels en stiekem hopen op een schat:
het bezoeken van een kringloop in Friesland is een hartstikke leuk uitje voor op een winterse dag. Om het je iets gemakkelijker te maken, vind je onderstaand een aantal kringloopwinkels op een rij. Ken jij er nog één of meerdere (groot of klein), vertel het ons dat in de reacties en wij zetten de winkel op de lijst.

Kringloopwinkels in Dokkum

In de Elfstedenstad Dokkum zijn twee prachtige kringloopwinkels te vinden! Zo is er kringloopwinkel de Fûgelpits. De gehele opbrengst van deze winkel is bestemd voor het helpen van gewonde en zieke vogels en wilde dieren. Het is een prachtige kringloop met een divers aanbod aan spullen!

Daarnaast is er nog kringloopwinkel De Wissel. De opbrengst van deze kringloop is bestemd voor het ondersteunen van humanitaire hulp in Roemeens Moldavië.

Kringloopwinkels in Leeuwarden

Waar vind je een kringloopwinkel in Leeuwarden? Op een aantal plekken! Zo kun je de Recycle Boulevard bezoeken. Deze speciale kringloop+ biedt niet alleen plek voor spullen, maar ook aan een werkplaats, een leeromgeving en duurzame pop-up winkeltjes.

Vergeet tijdens je kringloopdag niet de Terre des Homes-winkel voorbij te gaan. Voor mooie, schone kleding ben je hier zeker aan het goede adres. Ook S.T.E.F-Leeuwarden is het bezoeken waard! En het mooie is dat ook dit geld (net als bij Terre des Homes) op een goede plek terecht komt. De opbrengst wordt namelijk gebruikt om hulpbehoevende mensen in Oost-Europa te ondersteunen (zowel materieel als financieel).

Kringloopwinkels in Heerenveen

In Heerenveen vind je kringloopwinkel De Lege Knip. Met een divers aanbod kun je hier een geruime tijd rondstruinen! Een gedeelte van deze opbrengst gaat naar lokale initiatieven zoals de zomerspelweek in Heerenveen en een boottocht voor mensen met een verstandelijke beperking.

Op een andere locatie in Heerenveen is een tweedehands winkel gevestigd in een wel heel bijzonder pand! Stichting de Poort is te vinden in een oude kaasfabriek uit 1901. De Stichting wil mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding bieden en daarom doet de locatie ook dienst als dagbesteding!

Kringloopwinkel in Noordwolde

Al jaren is de winkel De Veurdele een begrip in Noordwolde en omgeving. Met meer dan 700m2 aan spullen zit er vast en zeker iets voor je bij! Of je het nou nodig hebt of niet 😉

Kringloopwinkel net over de grens

Oké, kringloopwinkel Steenwijk is net over de grens van onze provincie te vinden, maar het is een kringloopwinkel die zeker het bezoeken waard is! De winkel werd bekend door de documentaire “Het succes van de kringloopwinkel“.

Delen:

Reacties