Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 december?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 december? Je leest het onderstaand!

1.Bezoek de kerstmarkt in Echtenerbrug
Vrijdagavond nog geen plannen? Begeef je dan na je werk, of andere bezigheden, richting Echtenerbrug. Hier wordt aanstaande vrijdag een sfeervolle kerstmarkt georganiseerd. Lekker struinen langs de gezellige, verlichte kraampjes of genieten van de hapjes en drankjes; het kan allemaal!

Meer informatie is te vinden op de website van Echtenerbrug.

2. Beweeg mee in Moddergat
Het is weer zover: de bootcamp-sessie in Moddergat! Wil jij samen met je kind(eren), of alleen, in de natuur bewegen? Kom dan aanstaande zaterdag naar het Friese vissersdorpje. Gedurende de bootcamp maak je  gebruik van elementen die de natuur (denk aan hoogteverschillen en schelpenpaden) en de omgeving (denk aan bankjes, traptreden) te bieden heeft.

Meer informatie is te vinden op de website van de Garnalefabryk.

3. Eten proeven in Grou
De Grouster Horeca en detailhandel bundelen hun krachten. Op 9 en 10 december worden er op het Halbertsma’s Plein de heerlijkste gerechten geserveerd. Daarnaast zijn de winkels geopend en alles is in kerstsferen gehuld.

Tijdens dit culinaire evenement serveren verschillende horecabedrijven kleine gerechtjes die de stijl van het restaurant weergeven. Dit onder het genot van een drankje uit de gezamenlijke bar. De aankleding, verzorging en activiteiten worden verzorgd door de Grouster Detailhandel.

Meer informatie is te vinden op de website van Mooi Leeuwarden.

4. De mooiste tijd van het jaar inluiden op de Flinkefarm in Hemelum
Op zaterdag 9 en zondag 10 december vanaf 11:00 tot 18:00 uur wordt ‘de mooiste tijd van het jaar’ ingeluid in Hemelum. Tijdens het Winter Wonder Weekend op de Flinkefarm zijn er leuke pop-up shops te vinden, is er veel live-muziek aanwezig en kun je bij een van de vele foodtrucks iets lekkers halen. Wees niet bang dat je het te koud krijgt: er zijn genoeg vuurkorven aanwezig!

Meer informatie is te vinden op de website van Flinkefarm.

5. Pinda rijgen in Oudemirdum
Aanstaande zondagmiddag zijn kinderen van 13.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom in de Natuur Schuur Gaasterlaand, te Oudemirdum. Tijdens de kinderactiviteit gaan kinderen pinda’s aan een draadje rijgen, oftewel een pindasnoer maken. Deze kan vervolgens thuis in de tuin worden gehangen voor de vogels. Dankzij de pindasnoer kunnen kinderen de vogels dan beter bekijken en de vogels vinden het erg lekker!.

Deelname is gratis en voor deze activiteit hoef je je niet aan te melden.

Meer informatie is te vinden op de website van Mar en Klif.

Wat te doen in Friesland in december?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in december? Breng dan vanaf donderdag 30 november een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de december editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties