Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 december?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 december? Je leest het onderstaand!

1.Bezoek de vogeltentoonstelling in Surhuisterveen
Ook dit jaar organiseert Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. haar jaarlijkse tentoonstelling in de Lantearne in Surhuisterveen. Vanaf donderdag 30 november kun je weer een keur aan vogels bewonderen. Bezoekers kunnen o.a. kanaries, grasparkieten, grote en kleine Australische parkieten en verschillende soorten tropen en papegaaien bekijken.

Meer informatie is te vinden op de website van De Lantearne.

2. Bewonder het vernieuwde Keramiekmuseum in Leeuwarden
Vanaf 2 december is het vernieuwde Princessehof open voor publiek. Met de nieuwe opstelling van de vaste collectie en maar liefst vier exposities met hedendaagse keramiek is het museum klaar voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

De heropening is niet geheel zonder reden! Het museum viert dit jaar namelijk haar 100-jarig jubileum.
Tijd voor een feestje dus!

Meer informatie is te vinden op de website van het Keramiekmuseum.

3. Sinterklaasinkopen doen in Dokkum
De vele horecagelegendheden, de prachtige wateren en de gezellige sfeer: Dokkum is een prachtige stad.
Het goede nieuws is dat vele winkels in deze Elfstedenstad, haar deuren openen aanstaande zondag. Mocht je dus nog Sinterklaasinkopen moeten doen, dan kun je terecht in de gezellige stad Dokkum.

Meer informatie is hier te vinden.

4. Wandelen tijdens een mystieke avond in het Drents-Friese Wold
Zie de maan schijnt door de bomen…. Aanstaande zondag kun jij genieten van de vollemaan tijdens de vollemaanwandeling in het Drents-Friese Wold. Samen met een gids van Staatsbosbeheer ga je wandelen door de in stilte gehulde Kale Duinen. Deze activiteit is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin dus!

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in december?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in december? Breng dan vanaf donderdag 30 november een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de december editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties