Wat te doen in Friesland op 9, 10 en 11 augustus 2019?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 9, 10 en 11 augustus 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd, velen geschikt voor jong en oud.

1. Bezoek de Mont Martre Markt in Joure
Ruim 225 kramen zullen de Midstraat in Joure aanstaande vrijdag omtoveren tot een gezellige Romantische Markt. Deze zogeheten Mont Martre Markt is zeer bekend in onze provincie en is in meer dan vijftig jaar uitgegroeid tot een zeer drukbezocht evenement. Struin langs de kramen met nostalgische producten uit (groot)moederstijd en raak geïnspireerd door mooie kunstwerken.

Meer informatie is te vinden op de website van Joure.

2. Op zoek naar de tijgerspin
Het Ketliker Skar is een gevarieerd bos- en heidegebied waar o.a. veel libellen, vlinders en spinnen leven. In deze maand van het jaar zijn hier ook webben te vinden van de tijger- of wespenspin. Deze zuidelijke soort komt steeds vaker voor in het noorden. Vrees jij niet voor spinnen en ben je benieuwd naar de bijzondere spin? Ga dan aanstaande zaterdag met de natuurgids op pad en en ga op zoek naar de tijgerspin. Onderweg leer je meer over de activiteiten van de spin, die zelfs prachtige libellen vangt in zijn web. 

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: aanmelden voor vrijdag 9 augustus om 15.00 uur.

3. Verken De Kruidhof in Buitenpost
Wil jij de Hortus van Fryslân verkennen? Maar doe je dit liever onder begeleiding van een gids? Meld je dan nu aan voor de rondleiding van aanstaande zondag. Samen met een rondleider van De Kruidhof ga je het grote terrein verkennen. Met 17 thematuinen op een terrein van bijna 4 hectare  (met daarin de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West Europa) valt er genoeg te ontdekken!

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruidhof.

4. Beleef de Gouden Eeuw middels een fietstocht
Het jaar 2019 is het jaar van Rembrandt en De Gouden Eeuw. Ook De Schierstins te Feanwâlden levert hieraan een bijdrage met een fietstocht ‘Resten van de Gouden Eeuw’. Er zijn namelijk meer overblijfselen in Friesland dan velen zullen denken! De route van ca. 40 km. kan op zaterdag 10 augustus gereden worden en onderweg kom je talloze resten van de Gouden Eeuw tegen.

Meer informatie is te vinden op de website van De Schierstins.

5. Strandjutten met Thijs de Boer op Schiermonnikoog
Eilandgids en strandjutter Thijs de Boer neemt je aanstaande zondag graag mee op pad. Na een aantal prachtige verhalen over vroeger en nu ga je samen met Thijs het strand op. Wat de zee geeft is echter nooit te voorspellen. Altijd vind je schelpen, soms hout, flessen (soms met brief!) en nog veel meer. Zeker is dat je onderweg een jutterbittertje of een frisdrank vindt. 

Meer informatie is te vinden op de website van VVV Schiermonnikoog.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in augustus? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de augustus-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties