Wat te doen in Friesland op 2, 3 en 4 augustus 2019?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 2, 3 en 4 augustus 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd, velen geschikt voor jong en oud.

1. Slenteren op een van de oudste markten van Nederland
De prachtige, historische binnenstad van Dokkum wordt op vrijdag 2 augustus weer afgesloten voor motorisch verkeer. Dan vindt namelijk de bekende Jaarmarkt plaats. Met oude en nieuwe spullen en heerlijk eten is dit een gezellige markt om te bezoeken. Ben je aan het werk en kun je overdag de markt niet bezoeken? Kom dan ’s avonds nog even langs! De markt is namelijk tot 21.00 uur ’s avonds te bezoeken, evenals de winkels in de Elfstedenstad.

Meer informatie is te vinden op de website van Dokkum.

2. Bezoek de vlooienmarkt in Bakkeveen
Met meer dan 500 standhouders en duizenden bezoekers per markt is de vlooienmarkt in Bakkeveen (o.a. 3 augustus) niet meer weg te denken in het marktaanbod. Het ruime aanbod aan tweedehands goederen is verspreid over een aantal terreinen. Al struinend over en langs de laantjes ontdek je de mooiste pareltjes. De markt is opgesteld aan de rand van het dorp dus je loopt rond in een prachtig natuurrijke omgeving. 

Meer informatie is te vinden op de website van Bakkeveen.

3. Yoga in de wijngaard te Twijzel
Deze zomer (zo ook op 3 en 4 augustus) geeft Elvira Broersma (wijnboerendochter) op verschillende ochtenden en middagen een relaxte yoga les in wijngaard de Frysling te Twijzel. Zo kom je helemaal tot rust tussen de wijnranken!

Na een korte ademhalingsoefening, een aantal rustige bewegingen en een ontspannen body scan/ademhalings oefening is het tijd voor een goed glas wijn.  De yoga les – geïnspireerd op Yin Yoga- is voor alle niveaus. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Frysling.

4. Wandelen op de kwelder bij Hallum
Kom jij aanstaande zondag meewandelen op de kwelder van natuurgebied Noard-Fryslaân Bûtendyks? Tijdens deze wandeling voor gevorderden kun je genieten van de weidsheid, ruigheid en stilte van de natuur. Spot onderweg prachtige vogels in het vogelparadijs en verken de zilte graslanden, slikvelden en kwelders. 

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

5. Bliid op ’t Wiid bij Nannewiid
Iedere eerste zondag van de maand kunnen kinderen deelnemen aan leuke activiteiten bij buitenlokaal Bliid op ’t Wiid bij het Nannewiid. Aanstaande zondag 4 augustus staan er twee activiteiten op het programma. Kiezen jouw (klein)kinderen ervoor om te gaan polsstokspringen of gaan ze toch liever ravotten op het strand en een watersysteem bouwen van buizen? Allebei mag natuurlijk ook! 

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de augustus-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties