Wat te doen op 13, 14 en 15 december in Friesland?

0

Wat is er dit weekend te doen in Friesland? Deze laatste periode van het jaar staat natuurlijk volop in het teken van de feestdagen. Er is genoeg te doen en zoveel te kiezen. Gelukkig hebben wij de leukste/interessantste activiteiten al voor jou uitgezocht, zo heb je een stuk minder last van keuzestress, ook wel fijn!

1. Boekpresentatie Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg, natuurlijk bekend van De Kast, komt vrijdag 13 december naar Kollum om zijn nieuwe boek ‘Leven voor muziek en sport’ te presenteren. In het boek ‘Leven voor muziek en sport’ vertelt Syb op autobiografische wijze over hoe muziek en sport hem als acteur, muzikant, sporter, maar vooral als mens mede hebben gevormd. U kunt het boek kopen en persoonlijk laten signeren door Syb. Naast de boekpresentatie, is er natuurlijk ook tijd voor muziek! Het wordt gewoon een gezellige avond. En, toegang is gewoon gratis!

Meer informatie vind je op de website van Paradisobar.

2. Determinatieochtend Buitenpost

Ben je al jaren benieuwd naar dat bijzondere fossiel dat je vond op het strand? Zou je graag willen weten of dat ene bepaalde artefact echt zo oud is? Op zondag 14 december kun je erachter komen! Het IJstijdenmuseum te Buitenpost organiseert dan een determinatieochtend. Experts kijken naar jouw bijzondere vondsten en kunnen er alles over vertellen, onder het genot van een kopje koffie. Misschien blijk jij straks wel een belangrijk archeologisch stuk in handen te hebben!

Meer informatie vind je op de website van De Kruidhof.

3. Kerstmarkt Harlingen

Natuurlijk kan een kerstmarkt ook in dit rijtje niet ontbreken. De Zoutsloter Kerstmarkt te Harlingen is echt een bezoekje waard en vindt plaats op zaterdag 14 december. Al sinds 2004 is deze markt, gelegen op de knusse gracht, een doorslaand succes. De markt is uniek in sfeer en setting. Niet alleen is de markt populair bij de Harlingers, ook is het echt een trekpleister voor publiek van buiten. Er is een fijne mix van standhouders, waaronder stands met lekkere etenswaren die niet mogen ontbreken bij een kerstmarkt. Daarnaast zijn er ook verschillende straatartiesten aanwezig en kun je luisteren naar live muziek. Een bezoekje waard!

Meer informatie vind je op de website van BENG Evenementen.

4. Lemster Dickens Festijn

Oké, we weten dat we al veel aandacht aan kerstmarkten en winterfairs hebben besteed, maar deze kan echt niet ontbreken: het Lemster Dickens Festijn (14 en 15 december). Het Lemster Dickens Festijn is namelijk meer dan alleen een kerstmarkt. Het is één groot levend theaterstuk. Een mix van het Charles Dickens tijdperk en het historische Lemmer. Sta oog in oog met personages uit die tijd. Er zijn bijna 500 vrijwilligers die meewerken aan dit bijzondere evenement. Acteurs, maar ook muzikanten die zorgen voor de bijpassende muziek. Natuurlijk kunt u ook uw slag slaan op de winterfair en genieten van lekkere hapjes en drankjes.

Meer informatie vind je op de website van Het Lemster Dickens Festijn.

5. Kerst & Koffie concert Surhuisterveen

Zin om helemaal in de kerststemming te komen? Dat lukt het best met muziek! Brassband Blaast de Bazuin komt zondagochtend 15 december naar De Lantearne in Surhuisterveen. De brassband speelt bekende kerstliederen, waaronder echte kerstklassiekers. Voor wie wil staat er ook kerstbrood en warme chocolademelk klaar, en natuurlijk koffie! Het programma begint om 11:00.

Meer informatie vind je op de website van de Lantearne.

Wat te doen in Friesland in december?

Wil je weten wat er nog meer te doen valt in Friesland in december? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. Vanaf 28 november ligt deze editie in de winkel. In de december-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes en activiteiten in december.

Delen:

Reacties