Wat te doen op 6, 7 en 8 december?

0

En toen was het alweer december! De feestmaand, de maand met sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Met de activiteiten die wij voor jou hebben geselecteerd, luid je de feestmaand goed in! Wat is er te doen in Friesland? Lees het in dit artikel.

1. Raze om Protters

Hoe is het, om het gevoel te hebben dat niemand je écht ziet of hoort? Het Friestalige theaterstuk ‘Raze om Protters’ gaat over Doede. Een dertigjarige man met autisme. Doede reageert soms net even wat anders dan dat de meeste mensen reageren op een bepaalde situaties. Zo begrijpt hij bijvoorbeeld niet waarom mensen soms andere dingen zeggen dan dat ze bedoelen, of waarom het onwenselijk is om iemand te stalken als je diegene leuk vindt. Dit alles levert ontroerende, grappige en aangrijpende momenten op. Daarnaast komen er ook prachtige dansscènes aan bod. Raze om Protters is vrijdag 6 december te zien in de Lawei in Drachten.

Meer informatie vind je op de website van de Lawei.

2. Roofvogels van het Lauwersmeer

In deze tijd van het jaar is het een komen en gaan van roofvogels in het Lauwersmeer. Waar de ene roofvogel vertrekt op weg naar het zuiden, komt een andere roofvogel uit het noorden juist onze kant op om op muizen te jagen. Kortom: er is genoeg actie te zien! Op 7 december kun je een wandeling maken in dit gebied met Staatsbosbeheer. Met de natuurgids is de kans groot dat je zeker een paar wintergasten zult spotten. Dus, neem je verrekijker mee, trek je regenlaarzen aan en ga op pad!

Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

3. Kerstmarkt Blokhuispoort

Een kerstmarkt zoals een kerstmarkt hoort te zijn. En dat ook nog eens op een bijzondere locatie! De kerstmarkt in de Blokhuispoort (voormalige gevangenis) te Leeuwaren is dit jaar terug, op 7 en 8 december. Geniet van meer dan 50 kraampjes met verschillende producten. De kinderen kunnen gerust mee: laat ze genieten in het kindercircus of de draaimolen. U waant zich helemaal in de kerstsfeer!

Meer informatie vind je op de website van Café de Bak.

4. Kerst en Winterfair Appelscha

Naast de kerstmarkt in de Blokhuispoort, kun je er ook voor kiezen om dit weekend (zaterdag en zondag) een kerstmarkt aan de rand van het  Drents-Friese Wold te bezoeken: de Kerst en Winterfair in Appelscha. Ook hier zijn er vele kraampjes te vinden waarbij je je slag kunt slaan. Natuurlijk is er ook genoeg te eten en drinken. Glühwein, oliebollen en snert: het is er allemaal. Nadat je de kerstmarkt bezocht hebt, kun je vanaf die locatie ook een mooie wandeling maken. Het familiepad van 2.2 kilometer.

Meer informatie vind je op de website van Tip Appelscha.

5. Openstelling tuin en oranjerie Oranjestein

De hele maand december zijn de tuin en de oranjerie van landgoed Oranjestein op zondagen geopend voor publiek. Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je een wandeling maken op het landgoed, waarbij je dus ook de oranjerie binnen kunt lopen (voor een kopje koffie of thee met een stuk taart, of een glas wijn met een stukje kaas). Tijdens de wandeling kom je langs de ijskelder, diverse priëlen, bruggetjes en vijvers. De tuin is begin negentiende eeuw aangelegd door tuinarchitect L.P. Roodbaard in Engelse landschapsstijl.

Meer informatie vind je op de website van landgoed Oranjestein.

Wat te doen in Friesland in december?

Wil je weten wat er nog meer te doen valt in Friesland in december? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. Vanaf 28 november ligt deze editie in de winkel. In de december-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes en activiteiten in december.

Delen:

Reacties