Wat te doen op 29 en 30 november en 1 december?

0

En toen was de novembermaand alweer bijna voorbij. Maar, op de laatste dagen van november (en op 1 december) zijn er nog genoeg leuke dingen te beleven in Friesland. Lees dit artikel en je bent weer helemaal op de hoogte van de leukste activiteiten van dit weekend.

Luna Festival

Dit weekend, van 28 tot en met 1 december, vindt het Luna Festival plaats. LUNA staat voor Leeuwarden Urban Night Adventure, en verwijst natuurlijk ook naar de maan. Helemaal passend bij dit festival, want het vindt plaats in het donker. Media- en lichtkunstenaars zullen de stad in een heel ander licht zetten. De binnenstad van Leeuwarden zal donkerder zijn dan normaal, waardoor de kunst nog beter tot zijn recht komt. Het festival vindt plaats op verschillende plekken in de stad, en is vrij toegankelijk.

Meer informatie vind je op de website van de gemeente Leeuwarden.

Hear the Night

Hear the Night vindt plaats op zaterdag 30 november in Park Vijversburg, in Tytsjerk (Tietjerk). Dwaal door het donkere park en geniet van gezellige, intieme concertjes langs de route die leidt naar Villa Vijversburg. Verschillende instrumenten laten van zich horen en vullen met hun geluid de donkere nacht. Het lijkt wel of je in een andere wereld bent. Wil je dit avontuur helemaal goed aanpakken? Dan is er ook de mogelijkheid om te blijven slapen! Je kunt overnachten in de boerderij naast de Overtuin van Villa Vijversburg. In de ochtend kun je dan ook nog eens genieten van een ontbijt met Friese streekproducten.

Meer informatie vind je op de website Friesland.nl. 

Winterfair Koudum

Een gezellige, sfeervolle kerstmarkt, op een geweldig locatie. Dat is Winterfair Koudum! Voor de tweede keer op rij wordt deze winterfair georganiseerd, zowel op zaterdag 30 november als op zondag 1 december.3 De locatie: de kassen van Fleurigbuiten, op de Tjalke van der Walstraat in Koudum. Er zullen zo’n 40 standhouders zijn en een aantal foodtrucks. Ook is er een grote variatie aan ambachten en producten. Natuurlijk mogen lekkere glühwein, warme chocolademelk en lekkere hapjes niet ontbreken op dit evenement. Daar kun je dus ook nog van genieten!

Meer informatie vind je op de website van Winterfair Koudum. 

Van Beurs tot Campus

Het is een prachtig statig gebouw: De Beurs te Leeuwarden. Daar moet een bijzondere geschiedenis achter schuilen. En, dat klopt! Zondag 1 december om 14.00 uur zal Niek Donker je alles vertellen over dit beursgebouw aan de Wirdumerdijk, in het Historisch Centrum Leeuwarden. De Beurs heeft al verschillende bestemmingen gekend, maar was oorspronkelijk in 1880 ontworpen voor handel in landbouwproducten. Dit kwam echter door de economische crisis van de jaren dertig niet echt van de grond. Tegenwoordig is campus Fryslân er gevestigd, onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen. Dus, geïnteresseerd? Kom gerust naar deze lezing. Het is gratis!

Meer informatie vind je op de website van Historisch Centrum Leeuwarden.

Kinder Knutseldag in Post-Plaza

De kinderen lekker creatief bezig laten zijn, terwijl jij als ouder in het Grand Café van een lekkere koffie of glaasje wijn geniet. Klinkt goed toch? Zondag 1 december organiseert Post-Plaza Hotel & Grand Café een Kinderknutselmiddag. Van 14.00 tot 17.00 uur kunnen de kinderen daar, onder begeleiding van de nanny’s van Nanny Nina, hun creativiteit de vrije loop laten gaan. De ouders kunnen intussen ontspannen in het Grand Café. Komen jullie ook?

Meer informatie vind je op de website Friesland.nl. 

Wat te doen in Friesland in december?

Dit weekend gaat de maand november over in de decembermaand. Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in december? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. Vanaf 28 november ligt deze editie in de winkel. In de december-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in december.

Delen:

Reacties