25.000ste bezoeker komt ‘op de thee’

0

Een speciaal moment voor Keramiekmuseum Princessehof dit weekend. Directeur Saskia Bak mocht nameijk de 25.000ste bezoeker ontvangen voor de tentoonstelling ‘Op de thee’. De bezoeker werd verrast met een boeket bloemen en cadeaukaart voor de museumwinkel.

De tentoonstelling Op de thee werd goed ontvangen door het publiek, net als de daarvoor lopende tentoonstelling Het Mysterie Ming. In Op de thee gaat de bezoeker op ontdekkingsreis door verschillende theeculturen. Door het hoge aantal bezoekers en de beoordeling van gemiddeld een 8,2 is Op de thee onlangs wegens succes verlengd tot en met 5 juli.

Op de Thee In de gratis audiotour neemt Martine Bijl u mee van China, de bakermat van thee, naar Japan en van het Verre Oosten naar Engeland en Nederland. Verfijnde serviezen, unieke theepotten en fraaie theebussen, maar ook een Japans theehuis en nostalgische posters van theefabrikanten uit de 20ste eeuw geven u een verrassende kijk op thee. Na afloop is het mogelijk om nog even na te praten met een kopje Princessehof melange.

Keramiekmuseum Princessehof Het Keramiekmuseum Princessehof heeft een uitgebreide collectie aan keramiek. Het museum bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland en toont een beeld van de Nederlandse art-nouveau- en art-decokeramiek uit de periode 1880-1930.

Delen:

Reacties