7 x leuke markten die je niet mag missen!

0

Lekker struinen over de markt om streekproducten of andere leuke snuisterijtjes shoppen, is altijd een goed idee. In Fryslân staan er weer een paar leuke op de agenda. Wij zetten er een aantal op rij die je deze zomer niet mag missen!

 

Streekmarkt Hemelum
In Hemelum kun je vanaf 6 juni iedere eerste zondag van de week terecht bij de streekmarkt rondom Flinkefarm. De markt staat bekend om haar lokale producten waar de standhouders veel over kunnen vertellen. De locatie tussen de weilanden is sowieso een heerlijke plek om te vertoeven!
Meer informatie kun je vinden op de website van It Flinkeboskje.

Markt in Workum
Halverwege juli tot eind augustus kan je iedere woensdag de markt op in Workum met als hoogtepunt halverwege, op 4 augustus de ‘Zo lang als Workum’, een markt die het hele dorp strekt.

Boerenmarkt Woudsend
Op 15 juli begint in Woudsend de Boerenmarkt, iedere donderdag kun je er terecht voor verse etenswaren uit de regio. Naast voedsel is er nog veel meer: boeken, kleding, accessoires en lokale ambachtsproducten. De Boerenmarkt is te bezoeken tot en met 26 augustus.
Meer informatie kun je hier vinden.

Streekmarkt Ryptsjerk
In Ryptsjerk organiseert De Vertakking in de zomer iedere tweede zaterdag van de week de streekmarkt, het aanbod bestaat vooral uit regionale producten zoals kaas, vis, groenten, honing, eieren, en nog veel meer. Meer informatie kun je vinden op de website van De Vertakking.

Natuurmarkt Buitenpost
Op 4 augustus organiseert De Kruidhof de natuurmarkt en open dag. De markt is vergelijkbaar met andere streekmarkten, maar is sterker gefocust op de natuur met inclusie van natuurorganisaties en de verkooptuin met fruitbomen, kruiden en uiteraard bloemen. Naast de natuurmarkt is er de open dag waardoor de tuinen en het ijstijdenmuseum gratis te bezoeken zijn.
Meer informatie kun je vinden op de website van De Kruidhof.

Zomermarkt en bonte markt Harlingen
In Harlingen wordt in augustus iedere donderdag de zomermarkt georganiseerd met de laatste markt tijdens de Visserijdagen, die van 25 tot en met 28 augustus plaatsvindt.
Meer informatie vind je hier.

Friese streekmarkt Olderbekoop
Vanaf juli gaat waarschijnlijk ook de Friese streekmarkt in Olderbekoop weer door. Een gezellige streekmarkt met heerlijke streekproducten, iedere eerste zaterdag t/m oktober van 10.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie vind je hier.

Alle markten zijn onder voorbehoud. 

Delen:

Reacties