Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post!

0

Het juni-nummer van Friesland Post is uit! Weer boordevol mooie en bijzondere verhalen uit Fryslân. We gaan op bezoek bij Gaast’sperges, die heerlijk wit goud uit de grond halen in Gaasterland. Ook gaan we op zoek naar het verdwenen dorp Kempenesse, dat vermoedelijk tussen Pingjum en Witmarsum lag en vertellen we over verschillen tussen Oost- en West-Terschelling.

 

In deze editie komen ook onderwerpen ter sprake, waar het om ‘behouden van’ gaat. Zo vertelt Caroline Verhoeven over culinaire Friese rituelen rondom rouw en Siebe Steegenga over hoe zijn modewinkel standhoudt in Balk. Ook spreken we de Friese damclubs die naarstig op zoek zijn naar nieuwe leden en poppendokter Jan Kalsbeek over het restaureren van waardevolle erfstukken. In de rubriek Bedrijvig Fryslân gaat journalist Bert de Jong langs bij vrijwilligers van stichtingen die het varend erfgoed als botters, blazers en aken drijvend houdt en bezoekt hij hofleverancier Roosje Hindeloopen die de ambacht van de Hindelooper schilderkunst behouden.

Dit en nog heel veel meer. Haal het juni-nummer snel in huis! Kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt of bestel ‘m online. Liever Friesland Post iedere maand op de deurmat? Word dan lid!

Delen:

Reacties