Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
    • Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân
    • Feestelijke aanbieding meertalige kinderboeken Waadhoeke
    • Nu in de winkel: het aprilnummer van Friesland Post
    • Oproep: De Lawei zoekt oorlogsverhalen uit Drachten of gemeente Smallingerland
    • Nationaal Boekenweekgeschenk ‘De krater’ verschijnt ook in het Fries
    • Nu in de winkel: het maartnummer van Friesland Post
    Facebook X (Twitter) RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    You are at:Home»Culinair»Een recept met een Fries tintje
    Een recept met een Fries tintje (yt smaaklik)

    Een recept met een Fries tintje

    0
    By onze redactie on 4 augustus 2016 Culinair

    Wij zijn er dol op: kokkerellen! Dolgraag staan we op zondag tussen de potten en pannen om wat lekkers klaar te maken. Ons zelfgemaakte gerecht uiteindelijk oppeuzelen is natuurlijk nog leuker! Omdat wij weten dat veel van onze fans er net zo over denken, publiceren wij zo nu en dan een lekker recept met een Fries tintje op onze website. Dit keer hebben we voor piccalilly kip gekozen van de website ‘Lekker Frysk’!

    Piccalilly is een Engels product, dat voorheen voornamelijk bij bonen gegeten werd. Tegenwoordig wordt het frisse mengsel ook wel als frietsaus en marinade op vlees gebruikt. De piccalilly in dit recept is extra bijzonder, omdat hij gemaakt wordt met Berenburg.

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 400 gram kipfilet
    • 100 kilogram gesneden ham
    • 20 kilogram bakboter
    • 200 kilogram diepvries doperwten
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 deciliter bouillon
    • 1 teen knoflook
    • Een half potje piccalilly
    • Een scheutje Berenburg
    • Een scheutje pikante saus
    • Een snufje zout

    Overige benodigdheden

    • Een braadpan
    • Een oven
    • Een kwastje
    • Een scherp mes
    • Een vuurvaste schotel

    Bereiding

    1. Verwarm de oven vast voor op 175 graden Celsius.
    2. Begin met het braden van de kipfilet in de bakboter tot deze gaar is. Dit duurt 10 tot 12 minuten.
    3. Snijd de kipfilet in plakjes.
    4. Bedek de bodem van een vuurvaste schotel met een laagje van gesnipperde ui.
    5. Leg op de ui de plakken kip. Leg naast ieder plakje kip nog een plakje ham.
    6. Maak een mengsel van bouillon, piccalilly, Berenburg, pikante saus en knoflook. Schenk dit over het vlees.
    7. Leg tot slot de doperwten op het vochtige vlees en strooi over het geheel een snufje zout.
    8. Dek de schotel uiteindelijk af en zet hem 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven

    Klaar? Yt smaaklik (oftewel eet smakelijk)!

    Meer recepten met een Fries tintje lezen?
    Ben je benieuwd naar meer lekkere recepten? Hou dan onze website in de gaten of kijk in ons blad. We publiceren in Friesland Post iedere maand een recept van een Friese chef-kok. In de maand augustus is dit bijvoorbeeld gebraden bil van het Hongaarse wolvarken, dat in Tzum gefokt wordt.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleVijf foto’s uit de oude doos
    Next Article De vijf leukste evenementen in Friesland op 5, 6 en 7 augustus

    Related Posts

    Historische kweeperentaart Museum Martena wint tweede prijs

    Cursus ‘De wereld van thee’ bij Museum Joure

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    Leave A Reply Cancel Reply

    Deze maand in de Friesland Post
    • Juni-editie 2025

      Juni-editie 2025

      De zomer is in aantocht: een tijd van plannen maken en inspiratie opdoen. In het juninummer van Friesland Post ontdek …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Cadeaubon Half jaar abonnement

    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.