Facebook Twitter Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Expositie ‘Een parel van Vermeer’ in Joure
    • Kaartverkoop nieuwe theaterseizoen Friese theaters deze week van start
    • Verjaardagsfestival Natuurmuseum Fryslân
    • Finalisten Iepen Poadium Admiraliteitsdagen bekend
    • Kuieren ‘Rond de Wijnaldumer terpenrij’
    • Foar de alderleafste mem
    • Win premièrekaarten voor ‘Wat bisto leaflik!?’
    • Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
    Facebook Twitter RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Winkelwagen
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    <span></span>:Home»Culinair»Recept: Friesche Dúmkes Bonbon
    Foto: FPh - Mustafa Gumussu

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    0
    Door Onze redactie op 2 januari 2023 Culinair

    Door: SVG Meesterkok Marco Poldervaart, restaurant ‘t Havenmantsje, Harlingen

    Patissier Bernhard Oving en meesterkok Marco Poldervaart | Foto: FPh – Mustafa Gumussu

    Ingrediënten:

    250 gr rietsuiker

    50 gr glucose

    3 vanillestokjes

    200 ml room

    1 gr zeezout

    100 gr boter

    300 gr melk chocolade callets

    200 gr puur chocolade callets

    100 ml Friese Dúmkes Likeur

     

    Bereidingswijze:

    Schraap je vanillestokjes uit en samen met de room aan de kook brengen.

    Suiker en glucose karamelliseren. Blus dit af met de slagroom en voeg de zeezout toe. Goed mengen, de suiker moet helemaal opgelost zijn ander krijg je harde stukjes suiker in je eindresultaat.

    Vuur uit en laat het even afkoelen. Voeg nu lepel voor lepel de boter toe zodat het niet gaat schiften.

    Laat het nu 10 minuten afkoelen.

    Giet het mengsel nu in een keer over op de melk en puur chocolade callets. Mix dit goed zodat alle chocolade is gesmolten.

    Voeg nu de Friese Dúmkes Likeur erbij.

     

    De vulling van de bonbon is nu klaar.

    Maak gebruik van een bonbonvorm en vul deze met chocolade, dit kan natuurlijk op vele manieren en verschillende kleuren.

    Laat de gesmolten chocolade uit de vorm lopen en laat volledig stollen.

    Spuit de vulling in de chocoladevorm en dek af met gesmolten chocolade.

    Laat afkoelen en los de bonbons uit de vorm.

     

    Succes !

    Foto: FPh – Mustafa Gumussu
    't Havenmantsje bonbon Friesche Dúmkes Likeur Friesland Friesland Post Fryslân Marco Poldervaart recept
    Delen. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Vorige artikelGeef je kerstboom een tweede leven bij AquaZoo
    Volgende artikel Goed het nieuwe jaar in met een ‘foute tango’

    Gerelateerde berichten

    Expositie ‘Een parel van Vermeer’ in Joure

    Kaartverkoop nieuwe theaterseizoen Friese theaters deze week van start

    Verjaardagsfestival Natuurmuseum Fryslân

    Laat een reactie achter Antwoord annuleren

    Bekijk en like ons op Facebook
    Friesland Post
    Deze maand in de Friesland Post
    • Mei-editie 2023

      Mei-editie 2023

      Het meinummer van Friesland Post is dit keer net als de natuur buiten, levenslustig en kleurrijk! We hebben weer verhalen …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    • Vacatures
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook Twitter Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.