Een recept met een Fries tintje

0

Wij zijn er dol op: kokkerellen! Dolgraag staan we op zondag tussen de potten en pannen om wat lekkers klaar te maken. Ons zelfgemaakte gerecht uiteindelijk oppeuzelen is natuurlijk nog leuker! Omdat wij weten dat veel van onze fans er net zo over denken, publiceren wij zo nu en dan een lekker recept met een Fries tintje op onze website. Dit keer hebben we voor piccalilly kip gekozen van de website ‘Lekker Frysk’!

Piccalilly is een Engels product, dat voorheen voornamelijk bij bonen gegeten werd. Tegenwoordig wordt het frisse mengsel ook wel als frietsaus en marinade op vlees gebruikt. De piccalilly in dit recept is extra bijzonder, omdat hij gemaakt wordt met Berenburg.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kipfilet
  • 100 kilogram gesneden ham
  • 20 kilogram bakboter
  • 200 kilogram diepvries doperwten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 deciliter bouillon
  • 1 teen knoflook
  • Een half potje piccalilly
  • Een scheutje Berenburg
  • Een scheutje pikante saus
  • Een snufje zout

Overige benodigdheden

  • Een braadpan
  • Een oven
  • Een kwastje
  • Een scherp mes
  • Een vuurvaste schotel

Bereiding

  1. Verwarm de oven vast voor op 175 graden Celsius.
  2. Begin met het braden van de kipfilet in de bakboter tot deze gaar is. Dit duurt 10 tot 12 minuten.
  3. Snijd de kipfilet in plakjes.
  4. Bedek de bodem van een vuurvaste schotel met een laagje van gesnipperde ui.
  5. Leg op de ui de plakken kip. Leg naast ieder plakje kip nog een plakje ham.
  6. Maak een mengsel van bouillon, piccalilly, Berenburg, pikante saus en knoflook. Schenk dit over het vlees.
  7. Leg tot slot de doperwten op het vochtige vlees en strooi over het geheel een snufje zout.
  8. Dek de schotel uiteindelijk af en zet hem 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven

Klaar? Yt smaaklik (oftewel eet smakelijk)!

Meer recepten met een Fries tintje lezen?
Ben je benieuwd naar meer lekkere recepten? Hou dan onze website in de gaten of kijk in ons blad. We publiceren in Friesland Post iedere maand een recept van een Friese chef-kok. In de maand augustus is dit bijvoorbeeld gebraden bil van het Hongaarse wolvarken, dat in Tzum gefokt wordt.

Delen:

Reacties