De vijf leukste evenementen in Friesland op 5, 6 en 7 augustus

0

Iedere donderdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 5, 6 en 7 augustus allemaal te doen is.

1.Bootjes kijken in Sneek
Vrijdagavond vindt de openingsavond van de Sneekweek plaats. Alle deelnemende klassen worden deze avond gepresenteerd tijdens de zogeheten Vlootschouw. Met een knallende vuurwerkshow wordt de avond afgesloten.

Meer informatie vind je op deze website.

2. Sneupen op de Bildtse Rembrandtmarkt in Sint-Annaparochie
Op zaterdag 6 augustus wordt voor de zesde keer de Bildtse Rembrandtmarkt georganiseerd. In de straten rondom de van Harenskerk vind je tientallen kraampjes met een grote variatie aan kunst, boeken en curiosa. Verder is er livemuziek aanwezig en zijn er diverse kunstenaars aan het werk. Kortom, een gevarieerde markt!

Meer informatie vind je op deze website.

3. Varen in Nationaal Park De Alde Feanen
Het grootste deel van het Nationaal Park De Alde Feanen is alleen over water bereikbaar. Aanstaande zaterdag kun je samen met een gids van It Fryske Gea dit gebied gaan verkennen. Neem plaats op excursieboot ‘De Blaustirns’ en vaar langs moerasbossen, een aalscholverkolonie en bloemrijke graslanden. Vergeet je je verrekijker niet mee te nemen?

Aanmelden kan tot en met vrijdag 5 augustus 15.00 uur.
Meer informatie vind je op deze website.

4. Wandelen in Winaam
Houd je van geschiedenis en wandelen? Kom dan aanstaande zaterdagmiddag naar Winaam. Hier start om 13.30 uur de Winaam-kuier. Tijdens de wandeling kom je onder andere langs de Tijtsma-terp, waar tussen 1991-1993 archeologische opgravingen plaatsvonden.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Lekker ite in Hemelum
Aanstaande zondag is het in Hemelum weer tijd voor de jaarlijkse Zomer Streekmarkt. Kom op het terrein van It Flinke Boskje genieten van de heerlijkste streekproducten of luister in alle rust naar de muziek van Tim Tells.

Meer informatie vind je op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?


Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

 

 

 

Delen:

Reacties