Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
    • Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân
    • Feestelijke aanbieding meertalige kinderboeken Waadhoeke
    • Nu in de winkel: het aprilnummer van Friesland Post
    • Oproep: De Lawei zoekt oorlogsverhalen uit Drachten of gemeente Smallingerland
    • Nationaal Boekenweekgeschenk ‘De krater’ verschijnt ook in het Fries
    • Nu in de winkel: het maartnummer van Friesland Post
    Facebook X (Twitter) RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    You are at:Home»Culinair»Leeuwarden Culinair

    Leeuwarden Culinair

    0
    By onze redactie on 12 september 2014 Culinair

    Dit weekend is er in Leeuwarden een heerlijk culinair vermaak. In totaal 23 restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich aan het begin van het culinaire seizoen. Friesland Post geeft alvast wat Friese culinaire inspiratie. Eet smakelijk alvast!

    Loempia met bospaddenstoelen, groentes en fenegriekkaas

    loempia

    Ingrediënten:

    – 250 gram paddenstoelen
    – 1 ui
    – 1 prei
    – 1 rode paprika
    – 75 gram geraspte fenegriekkaas
    – Zout en peper
    – Loempia vellen
    – Water

    Bereiding:

    Snijd de prei tot halve ringetjes, de paprika en champignons fijn. Alles moet in een kom en voeg met zout en peper de geraspte fenegriekkaas toe. In de onderste hoek van het ruitvormige loempia vel moet 40 gram van de groente en kaasmengsels worden geplaatst. Rol het vel op tot de helft, maak de linker- en rechterhoek vochtig en vouw ze over de rol heen. Daarna de laatste punt vochtig maken en verder rollen. Vervolgens vier tot vijf minuten frituren bij 180 graden Celsius.

    Bouillon met shiitake, bosui, rozemarijn en tijm

    soep

    Ingrediënten:

    – 100 gram Feanhoper Shiitakes
    – 2 bosuitjes
    – 6 naalden rozemarijn
    – 2 takjes tijm
    – 1 teentje knoflook
    – 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    – Zeezout en zwarte peper

    Bereiding:

    Verwarm de olie en bak de shiitakes kort tot ze bruin zijn. Snipper de bosuitjes en knoflook en voeg deze toe. Alles op een laag vuur doorroeren totdat de uitjes zacht zijn. Snijd de rozemarijn en tim fijn en voeg het toe. 1 minuut doorroeren. Mengsel op smaak brengen met zeezout en zwarte peper. 1 liter heet water toevoegen, vervolgens koken. Bouillon op laag vuur en daarna 15 minuten doorkoken om vervolgens de bouillon opnieuw naar smaak te brengen.

    Kabeljauw gestoofd in Amelander cranberrybier

    Amelanderbier

    Ingrediënten:

    Voor 4 personen:
    – 4 kabeljauw loins
    – 750 gram Amelander cranberry bier
    – 2 tomaten
    – 1 rode ui
    – 1 winterpeen
    – 1 prei

    Bereiding:

    Plisseer de tomaten en snijd deze. Schil de wortel en snijd deze en de prei in blokjes. Snipper een helft van de rode ui, de andere helft bestaan uit ringen. Bak de kabeljauw loins op de huid totdat de huid krokant is. Draai hem om en schenk het Amelander bier in de pan. Voeg tomaten en halve uiringen toe en laat dit meestoven. Haal de kabeljauw uit de pan als het gaar is. Voeg bij het stoofvocht de prei, wortel en gesnipperde ui toe. Beetje bijbinden met maizena zodat er saus ontstaat.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleNoorderlicht te zien in Friesland
    Next Article GEZOCHT: MARKANTE FRIEZEN

    Related Posts

    Historische kweeperentaart Museum Martena wint tweede prijs

    Cursus ‘De wereld van thee’ bij Museum Joure

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    Leave A Reply Cancel Reply

    Deze maand in de Friesland Post
    • Juni-editie 2025

      Juni-editie 2025

      De zomer is in aantocht: een tijd van plannen maken en inspiratie opdoen. In het juninummer van Friesland Post ontdek …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Cadeaubon Half jaar abonnement

    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.