Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 februari 2019?

0

Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 februari 2019? Mocht jij je dit afvragen, zoek dan niet verder en lees onze tips! Onderstaand vertellen wij je namelijk graag wat er te doen is in Friesland op 15, 16 en 17 februari 2019?

1.Bewonder de tentoonstelling Puin Hoop in Heerenveen
Puin Hoop is de nieuwe tentoonstelling in Afslag BLV en geeft impressies van Syrië voor en tijdens de burgeroorlog. Nog tot en met 17 maart 2019 wordt het werk van kunstenaars Theo de Feyter en Giath Taha getoond in de dependance van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen.

Theo de Feyter bezocht Syrië vele malen en legde er de rijke cultuur in tekeningen en gouaches vast.
De naar Nederland uitgeweken Syrische fotograaf Giath Taha onderzoekt in zijn werk
het gecompliceerde karakter van het conflict en de dramatische uitwerking ervan op de Syrische
bevolking. In zijn werk staan doorgaans de mensen centraal die proberen te overleven te midden van
geweld, verwoesting en angst in huizen die geen beschutting meer bieden. Puin Hoop laat op bijzondere wijze de samenwerking tussen de twee kunstenaars zien, waarin de combinatie van fotografie, tekeningen en gouaches tegelijkertijd de puin, maar ook de hoop in Syrië centraal stellen.

Meer informatie is te vinden op de website van Museum Belvédère.

2. Aan de slag met een 3D pen in Dokkum
Zaterdag belooft een prachtige lentedag te worden én toch loont het om deze dag deel te nemen aan deze binnenactiviteit. Kinderen kunnen in Bibliotheek Dokkum aan de slag met een heuse 3D pen. Want wist je dat je met een 3D pen hele leuke dingen kunt maken? Van een autootje en de Toren van Pisa tot een robot en een armbandje. Het klinkt ingewikkeld, maar oefening baart kunst! De eigen creatie mag uiteraard na de activiteit mee naar huis worden genomen. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek.
Let op: er zijn nog maar een aantal plaatsjes vrij. Dus geef je (kind(eren)) snel op.

3. Leer meer over de tentoonstelling Rembrandt & Saskia
Wil je meer weten over de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw? Kom dan naar de verdiepende lezing op 16 februari in het Fries Museum. Net als vandaag de dag waren bruiloften in de 17de eeuw bijzondere gebeurtenissen. Uitbundige feesten, copieuze maaltijden en vele gasten, alles werd uit de kast getrokken. Wat gaf men elkaar cadeau? Wat waren de tradities? Tijdens de lezing geeft Theresa Rösner antwoord op deze vragen en vele andere over de bruiloften van meer dan 300 jaar geleden. Theresa Rösner was als assistent-conservator nauw betrokken bij de totstandkoming van de tentoonstelling.

Meer informatie is te vinden op de website van het Fries Museum.
Aanmelden: vooraf via de website.

4. Bezoek de houtzaagmolen in Woudsend
De werkende houtzaagmolens in Friesland zijn op een hand te tellen. Wil jij een van de werkende molens zien? Kom dan aanstaande zaterdag naar Woudsend. Houtzaagmolen De Jager wordt dan in werking gesteld door een van de vrijwillige molenaars.

Meer informatie is te vinden op de website van De Jager.

5. Wandel mee door Gaasterland
De temperaturen stijgen, de vogeltjes fluiten en de zon doet goed zijn werk. Toch is het winterseizoen nog niet voorbij. Dit zie je onder andere wanneer je meewandelt met oud-boswachter Goasse Hylkema aanstaande zondag. Samen met Hylkema maak je een lange wandeltocht door het kleurige en geurige winterse bos. Gedurende de wandeling van acht kilometer kom je langs het bos Elfberen en bos- en natuurgebied de Wyldemerk. Na afloop kun je nog even nagenieten van de wandeltocht met een kopje koffie!

Meer informatie is te vinden op de website van Mar en Klif.
Op deze website kun je je ook aanmelden voor de wandeltocht.

Wat te doen in Friesland in februari?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in februari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de februari-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties