Wat te doen in Friesland op 22, 23 en 24 februari 2019?

0

Wat te doen in Friesland op 22, 23 en 24 februari 2019? Mocht jij je dit afvragen, zoek dan niet verder en lees onze tips! Onderstaand vertellen wij je namelijk graag wat er te doen is in Friesland op 22, 23 en 24 februari 2019.

1.Steppen en wandelen op het Noarderleech
Gelegen in Noard-Fryslân Bûtendyks is het prachtige Noarderleech te vinden. Een van de grootste natuurgebieden, met vooral buitendijks land, aan de rand van de Waddenzee. Deze plek leent zich uitstekend voor activiteiten voor kinderen. Zo kunnen kids tussen de 6 en 12 jaar op vrijdag de 22ste het gebied verkennen gedurende een step- en wandeltocht. Ze gaan steppen over de zeedijk, langs een echte bunker en over de bodem van de zee. De tocht vindt plaats onder leiding van een natuurgids. Hij zal de kinderen onderweg van alles leren over de natuur!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: aanmelden is noodzakelijk!

2. Kom naar de Priuwke Dagen in Langweer
Aanstaande zaterdag en zondag (22 en 23 februari) worden de alom bekende Priuwke Dagen weer georganiseerd in Langweer. Deze dagen staan in het teken van één Fries streekproduct waar door iedere horecazaak een gerechtje van wordt gemaakt. Dit jaar, tijdens de 8e editie, staat het Langweerder Droge Worst centraal! Bezoekers kunnen bij alle deelnemende horeca een stempelkaart kopen waarmee zij bij iedere horecazaak kunnen genieten van een gerechtje. Dit kun je op één avond doen, maar je kunt de stempels ook in twee avonden verzamelen 😉

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Priuwke Dagen.

3. Activiteiten in Friese musea in voorjaarsvakantie
Het laatste weekend van de voorjaarsvakantie staat op het punt van aanbreken. Is de verveling in de tussentijd aangebroken? Snuffel dan even rond op de website van ‘Help Pake en Beppe De Vakantie Door’. 42 Friese musea en archieven organiseren namelijk speciale activiteiten deze voorjaarsvakantie. Extra leuk, want ‘op vertoon van een volwassene’ mogen de kinderen gratis het museum betreden.

Een overzicht van alle deelnemende musea vind je op de website van Help Pake en Beppe De Vakantie Door!

4. Winkelen op het Friese Platteland
Heerlijke temperaturen, vogeltjes die fluiten en de warme zonnestralen: heb jij ook zo’n om met dit weer naar buiten te gaan? Pak dan aanstaande zaterdag de fiets en ga de winkeltjes op het Noord-Friese platteland verkennen. Tijdens de Noord-Friese winkeltjesroute openen diverse leuke winkeltjes en ateliers hun deuren. Struin langs brocante, tweedehandsgoed, vintagekleding, servies, mode, bloemen, glas-art en nog veel meer, of bewonder het werk van de kunstenaars in hun ateliers.

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese Winkeltjesroute.

5. Speuren naar mezen tijdens de Buitendag
Aanstaande zondag de 24ste wordt er een leuke Buitendag georganiseerd bij Buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen gedurende deze dag, met het thema Trees de Pimpelmees, een speurtocht doen. Onderweg ontdekken deelnemers alles over deze mezen. Na de tocht kan er nog een heus nestkastje getimmerd worden voor een pimpelmees, zodat kinderen de mezen ook thuis kunnen verwelkomen.

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in maart?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in maart? Breng dan volgende week donderdag een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties