Wat te doen in Friesland tijdens de voorjaarsvakantie 2018?

0

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur en ondanks haar zonnige naam, staat het deze week vooral in het teken van de schaatsen uit het vet halen en het natuurijs betreden. De schaatskoorts leeft niet alleen in Friesland, heel Nederland is van de leg. Giet it oan? We worden door de media overspoeld met tips om het zo warm mogelijk te krijgen en wij geven je de tips voor de leukste uitjes: wat te doen in Friesland tijdens de voorjaarsvakantie? 

1. Vier de voorjaarsvakantie in Fries Museum in Leeuwarden

Buiten is het misschien heel koud, maar binnen in het Fries Museum in Leeuwarden is het knus, warm én gezellig. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar heeft het Fries Museum allerlei creatieve activiteiten opgezet om de voorjaarsvakantie mee te vullen. Schrijf bijvoorbeeld geheime brieven met onzichtbare inkt of maak je eigen optische illusies. Er zijn vier verschillende activiteiten en je betaalt de normale museumentree. Aanmelden kan op de dag zelf, maar vol is vol.

Meer informatie vind je op de website van het Fries Museum.

2. Meet & Greet met IJsprinses Elsa van ‘Frozen’ in Drachten

De populaire Disneyfilm Frozen is een geliefde film onder onze jonge kinderen. Daarom komt Elsa, de prinses van de ijsmagie, naar Ballorig in Drachten voor een meet & greet met haar jonge fans. Dinsdagmiddag is ze van 15.00 uur tot 17.00 uur beschikbaar voor een gezellig praatje en een leuke foto samen.

Meer informatie vind je op de website van Ballorig Drachten

3. Expositie Jan Loman 100 jaar in Beetsterzwaag

Honderd jaar geleden werd hij geboren: kunstenaar Jan Loman, bedenker en ontwerper van het logo van de Waddenzee. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag is de expositie te bezichtigen in Zalencentrum De Buorskip. De expositie is samengesteld in samenwerking met Fred Wagemans en kunstbeschouwer Gerhild van Rooij. De film ”Stiller om de Noord” van Buddy Hermans en Jan Loman wordt op een groot scherm vertoond en zo’n twintig kunstwerken worden tentoongesteld.

Meer informatie vind je op de website van Friesland.nl.

4. Jandino Asporaat in Dokkum

De naam Jandino kan je bijna niet ontgaan zijn. Hij is stand-up comedian, heeft zijn eigen televisieprogramma’s en vele hilarische typetjes. Met zijn theatertour ‘Keihard’ gunt hij je een ontspannen avondje lachen. Zaterdagavond is Jandino te vinden in theater en partycentrum Sense in Dokkum. Er zijn nog tickets beschikbaar.

Meer informatie vind je op de website van Sense Dokkum.

5. Workshop sushi-rollen in Sneek

Sushi wordt steeds populairder. Het Japanse vis- en rijstgerecht kent inmiddels vele variaties. In Sneek wordt bij Lunchcafé Unyk een workshop gegeven waarbij je zelf de fijne kneepjes van het vak leert, voor de échte sushi liefhebber dus! Op zondagmiddag 4 maart start de workshop, inclusief complete rijsttafel na afloop.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Lunchcafé Unyk.

6. Help Pake en Beppe de vakantie door!

In de voorjaarsvakantie vindt de actie ‘Help Pake en Beppe de vakantie door!’ weer plaats. Van dinsdag t/m vrijdag gaan kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis naar Friese musea op ‘vertoon’ van hun Pake (opa) of Beppe (oma), of een andere volwassene. Dit jaar doen er maar liefst veertig instellingen mee, verspreid over heel Friesland. Het thema van dit jaar is ‘Typisch Fries’.

Meer informatie en een overzicht van deelnemende musea en activiteiten vind je op de website van Museum Federatie Fryslân.

Op de hoogte blijven van alle uitjes in de (school)vakanties? Houd onze pagina dan in de gaten voor de updates. Wij wensen je een fijne voorjaarsvakantie toe!

Delen:

Reacties