Wat te doen in Friesland op 2, 3 en 4 maart 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 2, 3 en 4 maart 2018? Je leest het onderstaand!

1. Priuwke dagen – Het lekkerste evenement van Langweer

De priuwke dagen worden in de Nederlandse mond ook wel de ‘Proeverij dagen’ genoemd. Tijdens dit evenement staat één streekproduct centraal, waarnaar ieder horecabedrijf hier een speciaal gerechtje van maakt. In deze zevende editie staat zowel vrijdag als zaterdag ‘griene tsiis’ centraal, afkomstig van de Heideplaats in Sint Nicolaasga.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Priuwke dagen Langwar.

2. Koeknuffeldag in Delfstrahuizen

Geef je over aan koe Hiltsje, Sjoukje, Baukje, Bertha of Sytske. Het knuffelen van een koe heeft namelijk een positief en ontspannen effect op de mens. Daarnaast is het gewoon ook hartstikke leuk om met een echte Friese koe te knuffelen! Je kunt zaterdagmiddag knuffelen met de koeien.

Meer informatie vind je op de website van Boerderijcreatie.

3. Ga op safari in Appelscha

Dit is een prachtige activiteit voor jonge avonturiers. Ga zaterdag mee op reis met de boswachter, geniet van de natuur om je heen. In een landrover ga je je op safari in Drent Friese-wold, op zoek naar een ree. Je sluit de dag af met een kom heerlijke boswachterssoep met een snee bruinbrood. Daarnaast ontvang je ook nog een officieel wildpaspoort!

Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

4. Dorpswandeling in Woudsend

Woudsend heeft een geschiedenis, zoals menig Fries dorp of stad dat heeft. Maar de echte karakteristieke historie komt pas goed tot z’n recht wanneer het wordt beleefd. Ga zaterdag mee tijdens deze twee-uur-durende dorpswandeling en ontdek Woudsend op een manier zoals je misschien nooit verwacht.

Meer informatie vind je op de website van VVV Zuid-west Friesland.

5. De Rattenvanger van Hamelen in Leeuwarden

“Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, meneer?” Deze zin lees je vast in je hoofd met het melodietje erbij! Op zondag kun je genieten van De Rattenvanger van Hamelen, op geheel vernieuwde wijze. Ida van Dril en Michiel Schreuders vertellen met livemuziek, poppenspel en humor het ware verhaal achter de beroemde Rattenvanger van Hamelen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie vind je op de website van de Harmonie.

Wat te doen in Friesland in maart?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in maart? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties