Blik op Ooststellingwerf

0

Iedere maand staat er in de Friesland Post een gemeente centraal. In oktober is dit Ooststellingwerf geworden! We werpen een blik op deze bijzondere gemeente, die volstaat met monumenten en wordt gekenmerkt door zowel Friese als Drentse invloeden.

In onze blik op Ooststellingwerf staan onder meer zes leuke uitjes en vier grappige weetjes. Maar daarnaast zijn er nog een heleboel andere leuke rubrieken. We zullen ze één voor één bij langslopen.

Appelscha toen en Appelscha nu
Appelscha is één van de dorpen in Ooststellingwerf. Wij zochten een prachtige historische foto van Appelscha uit 1933 op en zetten er een foto van dit jaar naast. Het kiekje is precies op dezelfde plek genomen en eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd.Ooststellingwerf toenZes keer doen!
In Zes keer doen! zetten we zes leuke uitjes in Ooststellingwerf voor je op een rij. De uitjes bevinden zich op verschillende locaties en zijn geschikt voor verschillende doelgroepen.

De markante woning in Nijeberkoop
De markante woning van deze maand staat in Nijeberkoop. Het is een sfeervolle schuurwoning. Volgens de eigenaren Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk is het huis voor hen een verlengstuk van hun manier van leven. Wij nemen een kijkje achter de voordeur.Schuurwoning in OoststellingwerfWist u dat…
In Wist u dat… hebben we vier grappige weetjes op een rij gezet. Zo blijkt Ooststellingwerf vol met schaatsliefhebbers te zitten en kreeg een jongetje de naam Djoromias.

Ooststellingwerf op het web
Ook de inwoners van Ooststellingwerf zitten niet stil en zijn heel actief op het internet. De meest opvallende Tweets van de afgelopen tijd staan in deze rubriek.Ooststellingwerf op het webNieuwsgierig?
Wil je al meer weten over Ooststellingwerf en over ons oktobernummer? Hier kun je de andere onderwerpen bekijken! De editie ligt nog steeds in de schappen.

Delen:

Reacties