De vijf leukste evenementen in Friesland op 10 en 11 oktober

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 10 en 11 oktober allemaal te doen is.

1. De Fabrieksdagen
Op vrijdag 9 oktober wordt bedrijvencentrum De Fabriek in Leeuwarden officieel geopend! Deze opening is tevens de aftrap van De Fabrieksdagen. Dit zijn twee open dagen waarop alle bedrijven van het centrum zich presenteren. Ze hebben leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kun je zelf een workshop 3D-printen volgen en met de kleintjes naar het Filmhuis.

Het hele dagprogramma op zaterdag 10 oktober 2015 staat hier!

4. Vrouw! Experience
Al acht jaar lang wordt de Vrouw! Experience in het WTC Expo te Leeuwarden gehouden. Deze beurs is de ultieme gelegenheid om jezelf, als vrouw, even in het zonnetje te zetten. Je kunt er styling advies krijgen, kookdemonstraties bijwonen en natuurlijk heerlijk shoppen.

De beurs wordt op 9, 10 en 11 oktober 2015 gehouden. Je kunt dus het hele weekend in het WTC terecht. Een kaartje aan de kassa kost € 10,00 en online betaal je € 8,00. Meer informatie is op de website te vinden. Loop je ook even langs bij de stand van Friesland Post?

3. Expositie ‘It’s the thought thats counts’
Gedeputeerde Poepjes zal op 10 oktober om 17.00 uur een wel heel bijzondere expositie openen in Kunsthuis LOOF te Jubbega. De expositie met de naam It’s the thought thats counts is van de Australische kunstenares Terri Brooks. Brooks is op tour in Europa en exposeert nu voor het eerst in Nederland. Haar werken refereren aan eigentijdse, maar abstracte landschappen en zijn onder meer te vinden in bekroonde interieurs van grote namen in de architectenwereld.

De reguliere openingstijden van het kunsthuis in Jubbega zijn te vinden op de website.

4. Kastanjemiddag
De Dekema State in Jelsum is in oktober helemaal ingesteld op kinderen. Ieder weekend is de state open vanaf 13.00 uur. Op zondag 11 oktober wordt de kastanjemiddag georganiseerd. De kids kunnen van alles doen. Zo kunnen ze knutselen met kastanjes, een speurtocht doen en kastanjesoorten proberen te raden. Hebben ze een volle kaart? Dat betekent een heerlijke portie poffertjes als beloning!

Kinderen krijgen gratis toegang tot Dekema State en begeleiders betalen het speciale tarief van € 2,00 per persoon. Binnenkomen voor deelname kan tot 15.00 uur.

5. Topzondag met Koffiegeur
Op zondag 11 oktober 2015 wordt er een nieuw seizoen van Topzondag met Koffiegeur gestart. Topzondag met Koffiegeur is een serie kamermuziekconcerten in de Noorderkerkzaal te Sneek. Door 2015 en 2016 heen worden er zes concerten georganiseerd. De aftrap wordt gedaan door het koperenensemble Koperguod en het trio Wiebe Kaspers. Koperguod brengt onder meer bewerkingen van klassieke muziek en het trio Wiebe Kaspers maakt speelse popmuziek met Friestalige teksten.

Deze Topzondag met Koffiegeur start om 11.30 uur en een kaartje kost € 15,00. Je kunt op deze website meer informatie vinden.

De redactie van de Friesland Post wenst iedereen een fantastisch weekend!

Delen:

Reacties