Blik op Smallingerland

0

Iedere maand staat er in de Friesland Post een gemeente centraal. In februari is dit Smallingerland geworden! We werpen een blik op deze bijzondere gemeente in het oosten van Friesland, die gekenmerkt wordt door de vele idyllische plekjes.

In onze blik op Smallingerland staan onder meer zes leuke uitjes en drie weetjes. Maar daarnaast zijn er nog een heleboel andere leuke rubrieken. We zullen ze één voor één bij langslopen.

Drachten toen en Drachten nu
Drachten is de meest bekende plaats in Smallingerland. Wij zochten een prachtige historische foto van Drachten uit 1928 op en zetten er een foto van dit jaar naast. Het kiekje is precies op dezelfde plek genomen, maar er is inmiddels enorm veel veranderd.
Drachten toen
Zes keer doen!
In Zes keer doen! zetten we zes leuke uitjes in Smallingerland voor je op een rij. De uitjes bevinden zich op verschillende locaties en zijn geschikt voor verschillende doelgroepen.

De markante woning in Oudega
De markante woning van deze maand staat in Oudega. Het is een zeer moderne en opvallende woning met veel glas. De eigenaren Grietsen Wijma en Gerrit de Jong hebben het huis zelf laten ontwerpen en bouwen. Wij nemen een kijkje achter de voordeur.
Het Glazen Huis van Oudega

Wist u dat…
In Wist u dat… hebben we drie weetjes op een rij gezet. Zo vertellen we bijvoorbeeld dat het aantal basisscholen in Smallingerland dit jaar flink afneemt.

Smallingerland op het web
Ook de inwoners van Smallingerland zitten niet stil en zijn heel actief op het internet. De meest opvallende Tweets van de afgelopen tijd staan in deze rubriek.
Smallingerland op het webSmallingerland, waar Bekende Nederlanders geboren worden
Er zijn heel wat Bekende Nederlanders met Friese wortels, dat zal niet als een verrassing voor je komen. Wat wel verrassend is, is dat veel van deze BN’ers uit Drachten of de directe omgeving komen. Wij hebben de tien meest opvallende personen voor je verzameld.

Nieuwsgierig?
Wil je al meer over Smallingerland weten en ons februarinummer lezen? Hier kun je zien waar het maandblad Friesland Post verkrijgbaar is! De editie ligt tot het einde van de maand in de schrappen.

Delen:

Reacties