De vijf leukste evenementen in Friesland op 23 en 24 januari

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 23 en 24 januari allemaal te doen is.

1. Laat het kampeerhart sneller kloppen in Leeuwarden
De grootste kampeerbeurs van Nederland is donderdag weer begonnen. De beurs, genaamd Caravana, wordt in het WTC Expo te Leeuwarden gehouden en is voor alle kampeerliefhebbers een waar walhalla. Er zijn tenten, caravans, campers en natuurlijk ook kampeeraccessoires aanwezig. Alles volgens de laatste kampeertrends!

Wil je de beurs op zaterdag 23 of zondag 24 januari 2016 bezoeken? Kijk dan op deze website voor meer informatie.

2. Ontcijfer oud schrift in Harlingen
In Harlingen wordt op zaterdag 23 januari 2016 een ‘Paleografische ploetermiddag’ georganiseerd. De middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur en is tot stand gekomen door een initiatief van de werkgroep Archiefonderzoek van Oud Harlingen en het Gemeentearchief. Iedereen is echter van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Wanneer je wel wat hulp kunt gebruiken bij bijvoorbeeld het ontcijferen van oud schrift of bij een stamboekonderzoek, ben je hier aan het goede adres. Meer informatie vind je hier.

3. Leer alles over ruimtestenen in Leeuwarden
Het aankomende weekend staat voor Natuurmuseum Fryslân in het teken van de geologie. Het hoofdthema van het zogeheten ‘Geologisch weekend’ is dit keer ruimtestenen. Het weekend stelt iedereen in staat ruimtestenen (oftewel meteorieten) van dichtbij te bekijken. Er zijn tientallen unieke en zeldzame exemplaren te bekijken en vast te houden.

Henk Nieuwenhuis, oud-conservator van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker, geeft drie keer per dag een lezing voor de nieuwsgierigen. Ook voor kinderen is het weekend erg leerzaam.

4. Dans tot je er bij neervalt in Leeuwarden
Het culturele centrum Neushoorn in Leeuwarden staat van zaterdag op zondag in het teken van alternatieve muziek. Er worden tot in de kleine uurtjes echte indieklassiekers en swingende rockhits gedraaid.

Iedereen is uitgenodigd om de voetjes van de vloer te komen doen. Een kaartje kost slecht 3 euro en is te bestellen via de website.

5. Eet en luister op Ameland
Iedere zondag is er vanaf 16.00 uur in pannenkoekhuis ‘Onder de Vuurtoren’ op Ameland live muziek te horen. De liedjes worden ten gehore gebracht door Paul Martin. Paul zijn muzikale voorkeur ligt bij de Ierse, Schotse en tikkeltje  volkse muziek. Heel het pannenkoekhuis zal ook op zondag 24 januari 2016 weer schudden op de grondvesten.

De keuken van het pannenkoekhuis is open van 12.00 uur ’s middags tot 20.00 uur ’s avonds. Je kunt dus heerlijk met het hele gezin pannenkoeken gaan eten terwijl je ondertussen naar Paul Martin luistert.

Wij wensen iedereen een fantastische zaterdag en zondag toe!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties