De vijf leukste evenementen in Friesland op 6 en 7 februari

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 6 en 7 februari allemaal te doen is.

1. Bewonder de spectaculaire carnavalsoptocht in Sneek
Aanstaande zaterdag om 14.00 uur start de 40ste carnavalsoptocht van de Oeletoeters. Prins Sander maakt zich al op voor de grote Carnavalsoptocht van Drabbelterp en hoopt dat jij komt kijken. Nieuwsgierig? Meer informatie vind je op website van de Oeletoeters.

2. Kom kijken naar Friese voetbalkunsten in Heerenveen
Zaterdag 6 februari 2016 organiseert Sport Fryslân voor de 22ste keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen. Er doen bijna 60 Friese teams mee en 300 verstandelijk gehandicapten vanuit scholen voor speciaal onderwijs, woonvormen en dagbesteding. Ook gaan Friese statenleden hun voetbalkunsten vertonen.

Het zal een spannende en sportieve dag te worden. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om de wedstrijden bij te wonen. Vanaf de tribunes in Sportstad Heerenveen is er ruim overzicht op alle speelvelden. De wedstrijden beginnen om 9.30 uur en Sport Fryslân sluit het toernooi af om 13.50 uur met de prijsuitreiking.

3. Ontdek nieuw talent tijdens VERS! in Sneek
Op zaterdag 6 februari vinden bij Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium in Sneek, ruim dertig optredens plaats tijdens de vierde editie van het festival VERS!. Regionaal talent is zoals altijd sterk vertegenwoordigd. Maar ook een aantal nationale acts, zoals trompettist Eric Vloeimans, The Upsessions, Kim van Zeben en Friends of the Family, zijn van de partij. VERS! richt zich voornamelijk op jong talent. En dus bestaat het programma ook dit jaar uit een groot aantal aanstormende talenten.

Benieuwd naar de talenten? Kom dan aanstaande zaterdag langs in Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium in Sneek. Voor meer informatie kun je terecht op de websites van Poppodium Bolwerk en Kunstcentrum Atrium.

4. Luister naar heerlijke jazz in Lemmer
Aankomende zondag kun je genieten van zowel oude als nieuwe jazznummers tijdens Jazz op Zondag. Deze nummers worden gespeeld door de Frisian Mainstream Combo bestaande uit vijf bandleden. De band brengt prachtige Franse, Portugese en Engelse jazz ten gehore in Eetcafé de Lange Piet.

Benieuwd naar het repertoire van de Frisian Mainstream Combo? Kom dan zondag 7 februari om 16.00 uur langs in Eetcafé de Lange Piet in Lemmer.

5. Wandel mee door het Drents Friese Wold
Op zondag 7 februari 2016 organiseert Loopsportvereniging Invictus haar jaarlijkse winterwandeltocht. De wandeling gaat over bestaande bospaden en zandweggetjes en neemt je mee langs de mooiste plekjes van het Drents Friese Wold. De wandeltocht is met meerdere afstanden geschikt voor zowel beginners al gevorderden..

De kosten voor de mooie winterwandeltocht bedragen drie euro voor volwassenen. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen mee wandelen voor één euro. Meer informatie over de wandeltocht is te vinden op de website.

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties