De vijf leukste evenementen in Friesland op 21 en 22 mei

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 21 en 22 mei allemaal te doen is.

1. Concert ‘Fryske Fynsten’ in Sint Jacobiparochie
In samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf organiseert CityProms drie zondagmiddagconcerten vol muzikale verrassingen. Op 22 mei vindt de aftrap van deze concertreeks plaats in de Groate Kerk van Sint Jacobiparochie. Hier zal Johannette Zomer liederen ten gehore brengen van Lowell Dijkstra, Jan Masséus en Anne Vogel. Johanette laat zich begeleiden door Joost van Rheeden op de klarinet en Roele Kok op de piano. Een prachtig concert dat je niet mag missen!

WINACTIE!
Wij mogen twee vrijkaarten voor dit bijzondere concert weggeven! Kans maken op de kaarten? Klik dan hier, en reageer voor zaterdagmorgen 10.00 uur onder het Facebookbericht dat bovenaan de pagina staat!


Geen kaarten gewonnen? Dan kun je alsnog bij het concert aanwezig te zijn door kaarten te kopen op www.cityproms.nl.

2. Waterdieren zoeken in Veenwouden
Weet jij hoe de lisdodde er uit ziet? En weet jij welke andere waterdieren er allemaal leven in natuurgebied Oer de Wiel? Nee? Kom dan aanstaande zaterdag naar Veenwouden. Hier kun je samen met je kinderen en/of kleinkinderen deelnemen aan een Bûtefjild safari! Familie de Jong die met enkele andere boeren het natuurgebied beheert heeft verschillende wandelroutes uitgezet. Een gids gaat met je mee op pad en vertelt alles over de flora en fauna in het Bûtenfjild. Bovendien kunnen kinderen deelnemen aan een workshop waarbij ze zelf op zoek gaan naar waterdieren.

Kom tussen 14.00-18.00 uur naar de boerderij van familie de Jong (Bûtefjild 3, Veenwouden)
om deel te nemen aan de safari. De deelname is gratis!

3. Sneupen in Sneek
Aanstaande zaterdag organiseren de bewoners van het Marsdiep in Sneek een garagesale. Op de opritten en in de tuinen van de deelnemende huizen vind je tuinartikelen, snuisterijen, maar ook (kinder)kleding. De bewoners die dit jaar deelnemen zijn allen woonachtig aan het Marsdiep. Hierbij doen huisnummers 75-113 mee!

Meer informatie vind je op deze Facebookpagina.

4. Onder de wol in Joure
Joure wordt aanstaande zaterdag bedekt onder een laag wol. De schapen die het hele jaar de groen percelen van de gemeente ‘De Fryske marren’ begrazen worden dan uit hun warme winterjas geholpen. Drie jaar terug is er een groot wolfeest bedacht om zo iedereen te laten zien wat je met het wol van de schapen kunt doen. Aanstaande zaterdag vindt de derde editie plaats. De gehele dag kun je kennis maken met de veelzijdigheid van wol in de breedste zin van het woord. Van vilten tot weven en van kaarden tot spinnen: het komt allemaal aan bod tijdens dit hoppe wolfeest.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Tweetalig opvoeden in Leeuwarden
Aanstaande zondag vertelt Evelyn Bosma over haar onderzoek naar tweetalig opvoeden. Evelyn deed voor haar promotieonderzoek aan de Fryske Akademy en de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de cognitieve effecten van tweetaligheid. Gedurende de lezing zal Evelyn antwoord geven op vragen als: ‘Biedt het voordelen om tweetalig te zijn? En zijn er ook nadelen?’ en ‘Kunnen Fries-Nederlandse kinderen zich beter focussen?’

De lezing vindt vanaf 11.30 uur plaats in Tresoar te Leeuwarden.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar campusfryslan@rug.nl.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties