Vijf leuke evenementen tijdens Pinksteren in Friesland 2019

0

Ben jij al plannen aan het maken voor Pinksteren in Friesland 2019? Wij wel! We hebben vijf leuke evenementen in Friesland tijdens Pinksteren verzameld en voor je op een rij gezet.

1. Ontmoet andere amateurarcheologen

Op zaterdag 8 juni kun je andere amateurarcheologen ontmoeten bij De Schierstins in Veenwouden. Gedurende deze ontmoetings- en determinatiedag kunnen amateurarcheologen elkaar ontmoeten en vondsten laten zien. Daarnaast zijn de jonge, maar ervaren amateur-archeoloog Robbert Velt en voormalig provinciaal archeoloog drs. Evert Kramer aanwezig om vondsten te beoordelen naar zeldzaamheid, materiaal en ouderdom. Er is ook een registrator van PAN (Portable Antiques Netherlands) aanwezig, die vondsten van voornamelijk amateurarcheologen registreert.

Meer informatie is te vinden op de website van De Schierstins.

2. Bezoek kastelen in Friesland

De 12e editie van Dag van het Kasteel valt dit jaar op 10 juni, ofwel Tweede Pinksterdag. Op deze feestelijke dag zetten kastelen en buitenplaatsen de poorten van hun landgoed (en soms hun huis) open, om bezoekers te ontvangen! Deze dag is geschikt voor jong en oud, dus een leuke activiteit voor het hele gezin.

De deelnemende kastelen zijn te vinden op de website van de Dag van het Kasteel.

3. Bezoek de boeren in Friesland

Op maandag 10 juni openen 69 boerenfamilies hun staldeuren van 10.00 tot 16.00 uur voor publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen! Er is van alles te zien en beleven voor jong en oud. De boer laat aan de hand van leuke spelactiviteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Een heerlijk dagje buiten met gratis toegang!

Psst…
Voor de boeren is het handig om te weten hoeveel bezoekers ze ongeveer kunnen verwachten. Laat dus via de website weten naar welke boerderij je komt en maak kans op 1 van de 10 insectenhuisjes van Natuurmonumenten!

4. Moedig de deelnemers van de Fiets Elfstedentocht aan

It giet oan! De Fiets Elfstedentocht welteverstaan 😉 Op Pinkstermaandag verschijnen ongeveer 15.000 deelnemers aan de start in Bolsward. Om de tocht van 235 kilometer te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 00.00 uur bij de finish in Bolsward zijn. De deelnemers kunnen uiteraard wel wat steun gebruiken tijdens deze zware tocht. Kom jij ze aanmoedigen?

Meer informatie is te vinden op de website van de Fiets Elfstedentocht.

5. Fietsen door het Bûtenfjild
Dichtbij Leeuwarden bevindt zich het uitgestrekte natuurgebied It Bûtenfjild. Tijdens de fietsexcursie van It Fryske Gea op maandag 10 juni ontdek je dit gebied en ga je onder andere terug naar de ijstijd. Startend in Feanwâlden fietsen jullie onder leiding van de enthousiaste gids over de Wiel, langs het natuurgebied Grikelân en Turkije, naar het Keatsjemuoi boskje, door het stroomdal van de Bouwepet. Hier stappen jullie even van de fiets af om stil te staan bij het geologische monument en de ontstaansgeschiedenis van dit natuurgebied. Daarna stappen jullie weer op de pedalen en vervolgen de tocht!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

Meer evenementen in Friesland?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn Pinksteren in Friesland 2019! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties