De vijf leukste evenementen in Friesland tijdens Pinksteren

0

Ben jij al plannen aan het maken voor aankomend Pinkster-weekend?

Wij wel! We hebben de vijf leukste evenementen in Friesland tijdens Pinksteren verzameld en voor je op een rij gezet.

1. Pinkster markt in Lemmer

De Pinkster markt in Lemmer is op zaterdag 19 mei. Het is de eerste keer in 2018 dat het centrum van Lemmer als marktplaats fungeert. Aan de ‘marktroute’ en iets daarbuiten zijn ook veel interessante winkels, met kleding, snuisterijen of gewoon om iets te snoepen, zoet of hartig. Het is dus leuk om kriskras over straat te slenteren en zoeken naar de vondst van de dag. Even een moment van rust nemen? In Lemmer zijn de terrasjes aan het water zeer populair. Dus pak die vrije stoel en kijk naar al die genietende mensen en boten die voorbij komen.

Meer informatie vind je op de website van Hart van Lemmer.

2. Fietselfstedentocht in Bolsward

De Fietselfstedentocht is al meer dan 100 jaar een jaarlijks evenement op pinkstermaandag met rond 15.000 deelnemers. Zij fietsen de 235 km. lange elfstedentocht in één dag vanuit start- en finishplaats Bolsward.  Er wordt gestart ’s morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward in 23 groepen van rond 650 deelnemers, die om de acht minuten vertrekken. De indeling in de startgroepen geschiedt door de organisatie. De finishcontrole in Bolsward sluit om 24.00 uur.

Meer informatie vind je op de website van Friese Elfsteden Rijwieltocht.

3. Beleef de Alde Feanen bij nacht in Earnewâld

Met lokale (spook)verhalen en andere wetenswaardigheden over de nacht, wordt deze maandagavond eentje voor in de boeken. Beleef deze twee uur durende onvergetelijke vaartocht met schipper. Om half tien ’s avonds stap je op in Earnewâld en daar begint het avontuur. Een onvergetelijke avond waar je dicht bij de natuur komt, terwijl je rustig over het water glijdt.

Meer informatie vind je op de website van De Alde Feanen.

4. Lange Pinkster Wandeling

Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer voor een vier uur durende struintocht door een mooi deel van Drents-Friese Wold. U wandelt ongeveer 15 km. Maandagochtend staat deze bijzondere wandeling gepland van 9.00 tot 13.00 uur.

Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

5. Open atelierroute Opsterland

Tijdens het Pinksterweekend 2018 kunt u drie middagen op bezoek in de ateliers van kunstenaars in de gemeente Opsterland. Genieten van kunst en van ontmoetingen met de makers van die kunst en van de prachtige omgeving.

Meer informatie vind je op de website van Kunst in Opsterland.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties