Wat te doen in Friesland op 14, 15 en 16 juni 2019?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 14, 15 en 16 juni 2019? Wij helpen je graag bij het kiezen van een activiteit of evenement en daarom hebben wij zeven leuke uitjes voor je geselecteerd. Ditmaal een vijftal leuke buitenactiviteiten voor jong en oud!

1.Kom wandelen met It Fryske Gea over Het Mandefjild
Wil jij aankomend weekend genieten van de rust? Neem dan deel aan de avondwandeling van It Fryske Gea over Het Mandefjild. In dit natuurgebied keert ’s avonds de rust terug! Tijdens de stevige wandeling ervaar je deze stilte, hoor je verhalen over de schaapskudde en ontdek je de geelgors. De eenzame dennen en berken op de vlakte zijn de favoriete plek van deze vogel. Hoe je dit knalgele vogeltje ontdekt? Wanneer je goed luistert klinkt zijn zang net als de eerste tonen van de vijfde symfonie van Beethoven!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: opgeven kan tot donderdag 13 juni om 15.00 uur.

2. Op naar de Landelijke Túnfair in Ryptsjerk
De Vertakking in Ryptsjerk organiseert op zaterdag 15 juni opnieuw de Landelijke Túnfair. De Fair staat in teken van lifestyle, tuinplanten, curiosa en woondecoratie in landelijke stijl. Naast deze onderwerpen komen nog veel meer topics aan bod. Zoals mode, retro en bloemen en planten. De diversiteit maakt dat er voor ieder wat wils is!

Meer informatie is te vinden op de website van De Vertakking.

3. Ontdek de schatten van de sloot in Dokkum
Speciaal voor kinderen organiseert het IVN  de ‘IVN slootjesdagen’. Op deze dag worden op diverse plekken in Fryslân activiteiten georganiseerd rondom de sloten. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zo – onder begeleiding en met behulp van een zoekkaart waterdiertjes – op zoek gaan naar het leven in de sloot. Uiteraard mogen (groot)ouders assistentie verlenen. Zo kunnen gezinnen samen ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot. Elk kind krijgt ranja en een leuke herinnering!

Alle activiteiten en locaties zijn te vinden op de website van IVN.

4, Wandelen voor het goede doel
Voor de vierde keer wordt de Midseumer Molnkoier georganiseerd: een wandeltocht vanuit Vrouwbuurtstermolen, door de kustgemeenten van Friesland. De tocht leidt u dwars door de dorpen en de natuur over de Polderdijk en door het waddengebied. Op diverse plekken langs de route word je vergezeld door muziek van bijvoorbeeld het Korps, een Shantykoor en verschillende muzikanten. De route is zowel voor beginners als gevorderden, met drie afstanden: 12, 22 en 30 kilometer.

De opbrengst van de loop komt ten goede aan De Vrouwbuurtstermolen, voor het onderhoud van de prachtige, volledig gerestaureerde graanmolen in Vrouwenparochie. Ook wordt er een deel geschonken aan de Sint-Vituskerk in Feinsum en het kerkje van Westernijtsjerk (Marrum).

Meer informatie is te vinden op de website van de Molenloop.

5. Genieten tijdens Butterfly Beach Party
Het is weer zover: de voetjes kunnen van de vloer tijdens Butterfly Beach Party 2019 in Heerenveen. Aanstaande zaterdag 15 juni kun je dansen, loungen en genieten van wereldse muziek, heerlijk eten en een prachtige ambiance op het strand van natuurgebied de Heide. Tijdens de Butterfly Beach Party komen er verschillende artiesten op twee podia optreden. Daarnaast kun je dansen op Caribbean Salsa, Bachata en Dance Music. Of lekker loungen en chillen in de Oriental Shisha Lounge. En heerlijk genieten van Drums, shows en Brazilian vibes!

Meer informatie is te vinden op de website van Butterfly Beach Party.

6. Instawalk in Nationaal Park De Alde Feanen
Aanstaande zondag wordt voor de allereerste keer een heuse Instwalk georganiseerd in Nationaal Park De Alde Feanen. (Hobby)fotografen met een liefde voor natuur krijgen voorafgaand aan de Instawalk tips van de professionele natuurfotograaf Hillebrand Breuker (meer dan 10k volgers op Instagram). Daarna volgt de Instawalk met vaartocht door het unieke natuurgebied met als doel: heel veel mooie foto’s van het natuurgebied verspreiden op Instagram. Zo worden hopelijk heel veel mensen enthousiast gemaakt om het gebied te bezoeken!

Meer informatie is te vinden op de website van NP Alde Feanen.

7. Bezoek het Ameland Beach Rugby Festival
Op 14 t/m 16 juni vindt voor de 20ste keer het Ameland Beach Rugby Festival plaats. Dit toernooi is het grootste beachrugby toernooi dat de rugbysport wereldwijd kent. Gedurende het festival vinden de officiële Open Nederlandse Kampioenschap Beachrugby voor zowel dames als heren plaats. Daarnaast is er een klasse voor recreanten, veteranen en een Future Class.

Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Wat te doen in Friesland in juni?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in de maand juni? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de nieuwste editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties