Werkgelegenheid in Heerenveen groeit snelst

0

De werkgelegenheid in Friesland daalt al enige tijd Toch is er nu voorzichtig positief nieuws. In 2015 zijn er namelijk aanzienlijk minder banen in onze provincie verloren gegaan dan in 2014. In Heerenveen ontwikkelt de werkgelegenheid zich het meest gunstig. Kortom, Friesland werkt!

Jaarlijks voert de provincie Fryslân een werkgelegenheidsonderzoek uit. De werkgelegenheidsontwikkeling verschilt sterk per sector, maar in zijn totaliteit gingen er tussen 2014 en 2015 540 banen verloren. Tussen 2013 en 2014 waren dit er een stuk meer.

Werkgelegenheid per gemeente

De meeste banen verdwenen het afgelopen jaar in de gemeenten Leeuwarden. Ruim achthonderd banen gingen verloren. In de gemeente Heerenveen kwamen er weer heel wat werkplekken vrij. De werkgelegenheid ontwikkelde zich daar het meest gunstig. Ook de werkgelegenheid op de Waddeneilanden trok overigens goed aan.

De werkwijze

Het werkgelegenheidsonderzoek heeft ieder jaar als peildatum 1 april. De provincie Fryslân legt bedrijven en instellingen in Friesland een enquête voor waarin de eigenaren van de bedrijven aangeven hoeveel banen zij beschikbaar hebben en hoeveel uren werk dit bedraagt. Enkel bedrijven waar betaalde arbeid wordt gedaan, worden benaderd.

Het complete onderzoek

Meer weten? De uitkomsten van het complete onderzoek kun je hier vinden.

Delen:

Reacties