Eropuit naar de elf fonteinen van Fryslân (en stuur je leukste foto in!)

0

Kletteren, dampen, zilt zeewater spuiten of vriezen: de elf fonteinen in Fryslân staan aan. Heb jij de fonteinen nog niet gezien of nog niet allemaal? Dan is dat een leuk doel voor deze zomer. Ontdek meteen de desbetreffende stad, want bij iedere fontein is nu ook een wandelroute beschikbaar. Gegarandeerd elf leuke uitstapjes! 

Bij iedere fontein is dit jaar een nieuw informatiebordje geplaatst. Hierop vind je informatie over de fontein, maar ook een QR-code die leidt naar het webadres 11fountains.2discover.nl. Daar is extra informatie over de kunstwerken, de steden én de leukste horecazaken beschikbaar.

Wandelroutes
Een bezoek aan de fonteinen nodigt uit om heerlijk op een relaxed tempo door de monumentenrijke Friese steden te scharrelen. Met hun pleinen of juist prachtige smalle straatjes, waar de gevels op zichzelf kunstwerken vormen, historische kerken, gezellige winkeltjes en horecagelegenheden. Daarom zijn er ook de 11fountainswandelroutes beschikbaar. De routes leiden langs de highlights van de stad en zijn gemiddeld zo’n drie kilometer lang, met een lengteduur van zo’n 30 minuten. Dus goed te doen voor het hele gezin. Lekker eropuit dus! De routes vind je hier.

De potvis, Harlingen ©foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen / Visit Friesland / 11 Fountains

 

Stuur je leukste ‘fonteinfoto’ in! 
Heb jij een leuke, grappige of bijzondere foto van een van de fonteinen of heb jij een bijzonder verhaal of een leuke anekdote bij de fontein? Laat het ons dan weten!
De leukste inzendingen bundelen wij in een online artikel. Stuur jouw foto en/of verhaal naar: redactie@frieslandpost.nl  *Insturen kan tot 6 juli 2021.

Flora & Fauna, Hindeloopen ©foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen / Visit Friesland / 11Fountains

 

Meer informatie over de fonteinen: www.friesland.nl/11fountains  en www.11fountains.nl

Delen:

Reacties