Wat te doen in Friesland in de herfstvakantie?

0

Wat te doen in Friesland in de herfstvakantie, is een vraag die je na het lezen van dit artikel
(hopelijk) niet meer hoeft te stellen. In onderstaand artikel hebben wij namelijk een aantal leuke herfstactiviteiten voor je op een rij gezet. Activiteiten die geschikt zijn voor (klein)kinderen en (groot)ouders!

1. De Kabouterweek in Friesland

Tot en met 29 oktober kunnen jij en je (klein)kinderen nog deelnemen aan de kabouterweek. Tijdens deze ‘week’ kun je, samen met je (klein)kinderen, deelnemen aan een aantal leuke activiteiten. Zo kunnen bezoekers in het buitencentrum Drents-Friese Wold genieten van de tentoonstelling ‘Grenzeloos Wold’. Ook kunnen bezoekers het kabouterpad afspeuren, meedoen aan een picknick in het bos of deelnemen aan het worteltrekken.

Meer informatie is te vinden op de website van de Kabouterweek.

2. De Gaasterlandse Natuurweek

In het prachtige, bosrijke gebied ‘Gaasterland’ worden een week lang leuke (buiten)activiteiten
georganiseerd. Kinderen kunnen onder andere deelnemen aan speurtochten. Daarnaast kunnen ze wandelen over natuur-ontdekpaden zoals het Kabouterpad en het Hippe heksen-pad.

De 30ste editie wordt traditiegetrouw gestart met de Groene Markt. De markt is dit jaar grootser en feestelijker dan ooit met zo’n 70 kramen! Er kan naar hartenlust geproefd en duurzaam en fair trade geshopt worden. Daarnaast is er een kinderdorp vol leuke activiteiten. Zo kun je bij It Fryske Gea terecht bij Margriet en Pieter voor het uithollen van pompoenen.

Meer informatie is te vinden op de website van de Gaasterlandse Natuurweek.

3. Herfstvakantie in het Fries Museum te Leeuwarden

Zijn je (klein)kinderen creatief? Neem ze dan deze herfstvakantie mee naar het Fries Museum. Ze kunnen meedoen aan de Mata Hari-workshop, een eigen bootje van gerecyclede materialen maken of een prachtige 3D-fotolijst creëeren. Er zijn elke dag drie workshops te volgen (met uitzondering van 23 oktober). 24 oktober is een speciale dag, dan presenteert Lida Dijkstra namelijk haar kinderboek over Mata Hari. Samen met de illustrator van het boek kunnen kinderen die dag prachtige hoedjes maken en versieren!

Meer informatie over de drie activiteiten is te vinden op de website van het Fries Museum.

4. Koeien knuffelen in Delfstrahuizen

Knuffelen met een kat, een hond en een konijn: veel mensen doen het geregeld. Maar knuffelen met een koe? Dat is voor veel Friezen geen dagelijkse kost! Toch kan koeknuffelen heel leuk zijn. Probeer het aanstaande zaterdag (21 oktober) uit in Delfstrahuizen bij Boerderijrecreatie. Ga heerlijk en relaxt knuffelen met een Friese koe, en ontspan. De ademhaling en de hartslag van een koe heeft namelijk een, bewezen, ontspannend effect op de mens!

Meer informatie is te vinden op de website van Boerderijrecreatie.

5. Lezing over Mata Hari in Joure

Op woensdag 25 oktober kun je een lezing bijwonen over Mata Hari. De hoedenmakers dochter uit Leeuwarden, die de Europese elite aan haar voeten kreeg met haar gewaagde oriëntaalse dans, leeft voort als een mythische femme fatale. Hans Groeneweg, van het Fries Museum, neemt je tijdens de lezing mee langs de belangrijkste moment en locaties van het leven van Mata Hari. Hij toont beelden van authentieke voorwerpen uit binnen- en buitenland, persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers. Deze voorwerpen werpen een nieuw licht op het meisje achter de mythe.

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Wat te doen in Friesland in de herfstvakantie?

Wij wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie toe! Wil je weten wat te doen in Friesland in de herfstvakantie, en heb je in dit artikel geen geschikte activiteit gevonden? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober editie van Friesland Post vind je namelijk nog veel meer leuke herfstactiviteiten!

Delen:

Reacties