Wat te doen in Friesland op 31 maart en 1 en 2 april

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 31 maart en 1 en 2 april? Je leest het onderstaand!

Vier het tienjarig bestaan van de Nacht van de Filosofie Fryslân in Leeuwarden
Dit weekend wordt in Leeuwarden het tienjarig bestaan van de Nacht van de Filosofie Fryslân gevierd. Van vrijdag tot zondag zijn er allerlei aan filosofie gerelateerde activiteiten te vinden in Leeuwarden. Vrijdag is er muziek in de Neushoorn, Zaterdag zijn er lezingen op diverse locaties rondom het Oldehoofsterkerkhof. En op zondag is er een lezing van Douwe Draaisma in het Historisch Centrum Leeuwarden.

Kijk voor meer informatie op deze website

Shop till you drop tijdens Mooi Sneek
Zaterdag en zondag vindt Mooi Sneek plaats, tijdens dit shop event kan je winkelen op het gebied van fashion, lifestyle en food. Zaterdag kan je bijvoorbeeld een culinaire shop-route afleggen. Zondag laten mannequins van verschillende winkels de laatste modetrends zien. Verder bieden winkels allerlei bijzondere acties aan.

Kijk voor meer informatie op deze website

Wandel mee tijdens het wandeltocht weekend rond om Nij Beets
Openluchtmuseum It Damshûs organiseert ook dit jaar weer verschillende wandeltochten. Op zaterdag en zondag kan je verschillende tochten wandelen vanuit Nij Beets. De tochten variëren van 6 tot 35 kilometer. Langere tochten gaan richting Beetsterzwaag en kortere tochten blijven in de omgeving van Nij Beets. De kosten zijn € 3,50.

Kijk voor meer informatie op deze website 

Neem de (klein)kinderen mee naar de Vrolijke Kikker-middag in Heerenveen
Bibliotheek Heerenveen heeft samen met studenten van het Friesland College deze middag georganiseerd. De middag staat in het teken van Kikker, de hoofdpersoon uit de boeken van Max Velthuis. Zo kunnen kinderen Kikker knutselen, wordt er voorgelezen en kunnen ze geschminkt worden. Entree is gratis en de activiteiten zijn geschikt voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.

Kijk voor meer informatie op deze website

Luisteren naar het Haydn Jeugd Strijkorkest in Sint Jacobiparochie
Het Haydn Jeugd Strijkorkest speelt zondag in De Groate Kerk in Sint Jacobiparochie. Dit orkest leidt extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van negen tot en met negentien jaar op. Naast traditionele klassieke en romantische stukken speelt de groep ook barok -en moderne muziek. Het concert begint om 15.30 uur en de entree is tien euro.

Kijk voor meer informatie op deze website 

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties