Fryslâns eerste Fiskatlas

0

Fryslân heeft een eigen vissersatlas: Fiskatlas Fryslân. Roel de Jong, lid van bestuur van Wetterskip Fryslân, kreeg het eerste exemplaar aangereikt van John Melis, bekend van John Melis Ecologie. 

De Fiskatlas Fryslân laat de verspreiding per vissoort zien, maar ook artikelen met de ecologie van de vissen, de kwaliteit van het water en de vismigratie. De Fiskatlas Fryslân is mede mogelijk gemaakt door Wetterskip Fryslân , medewerkers van de provincie, terreinbeheerders, visserijorganisaties. De gegeven werden verzameld en verwerkt bij John Melis Ecologie en Altenburg en Wymenga.

“Het gebruik van de Fryske taal in deze atlas draagt band tussen mensen en vissen in Fryslân”, vertelde Roel de Jong. De band tussen het Wetterskip Fryslân en vissen is ook aanzienlijk verbetert. “Vis is erkend als belangrijke indicator voor de waterkwaliteit.” De atlas moet het Wetterskip helpen het milieu te verbeteren en migratie mogelijk te maken.

De Atlas ligt over een aantal weken in de boekhandel en de verzamelde gegeven uit de atlas staan op de website van de atlas.

 

Delen:

Reacties