Jubileumeditie van de Elfstedenwandeltocht

0

In de week van Hemelvaart (3 tot en met 7 mei 2016) vindt de jaarlijkse Elfstedenwandeltocht weer plaats. De tocht is dit jaar extra speciaal, omdat hij voor de zeventigste keer wordt georganiseerd!

De Elfstedenwandeltocht is een tocht waarbij de deelnemers in vijf dagen 209 kilometer door het open Friese weidelandschap lopen. Hierbij doen de deelnemers diverse historische Friese steden aan. Iets minder fanatiek? Dan is er ook de mogelijkheid om een halve tocht te lopen of zelfs om maar één dag deel te nemen!

Traditie
De tocht is volgens Jurjen Meijer, bestuurslid Elfstedenwandeltocht, enorm bijzonder: ‘Al zeventig jaar wordt de wandeling op dezelfde wijze georganiseerd. Net als zeventig jaar geleden slapen de deelnemers ’s nachts op vrachtschepen. Destijds op stromatrassen, nu op stapelbedden. De Elfstedentocht is dus niet zomaar een wandeltocht, maar een traditie!’

Jubileumeditie
Dankzij de geweldige inzet van vele vrijwilligers kan de Elfstedentocht dit jaar alweer voor de zeventigste keer worden georganiseerd. Tijdens deze jubileumeditie worden er in de diverse steden extra festiviteiten georganiseerd. Daarnaast wordt de laatste dag van de tocht net als ieder jaar weer omgetoverd tot de Fryske Dei waarbij veel deelnemers zich feestelijk uitdossen.

Meer informatie
Meelopen tijdens de Elfstedenwandeltocht? Schrijf je dan snel in op deze website.

Delen:

Reacties